HRM
Instellingen HRM
Toekennen gebruikersgroepen en bedrijfsprofielen aan gebruikers
Toekennen gebruikersgroepen en bedrijfsprofielen aan gebruikers

Via de functie 'Rechten per gebruikersgroep' kunnen voor alle modules afzonderlijk rechten worden toegekend aan verschillende gebruikers.

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op deze manier is het mogelijk om bepaalde modules juist wel of niet toegankelijk te maken voor een bepaald type gebruiker en wordt voorkomen dat bepaalde informatie voor iedereen zichtbaar of aan te passen is.

Simplicate heeft standaard een aantal gebruikersgroepen ingesteld dat gemakkelijk naar eigen wens is aan te passen. De gebruikersgroepen en het toekennen van rechten zijn toegankelijk via Instellingen > Account > Gebruikers, gebruikersgroepen en rechten.

Instellen van gebruikersgroepen

Onder het tabblad ‘Gebruikersgroepen’ staan de standaard gebruikersgroepen. De gebruikersgroep ‘Alle rechten’ is een vaste gebruikersgroep die niet gewijzigd kan worden. Aan deze gebruikersgroep is altijd de eigenaar van het account gekoppeld, maar er kunnen ook andere gebruikers aan worden toegevoegd.

De namen van de andere standaard gebruikersgroepen zijn aan te passen door erop te klikken. Nieuwe gebruikersgroepen kunnen worden aangemaakt door op de groene knop '+ Nieuw' rechtsboven in de balk te klikken.

Rechten toekennen aan gebruikersgroepen

De rechten per gebruikersgroep kunnen worden ingesteld via het tabblad ‘Rechten per gebruikersgroep’. Per gebruikersgroep kunnen in de betreffende kolom de onderdelen worden aangevinkt die geactiveerd moeten worden voor die gebruikersgroep. Meer weten over deze rechten? Klik dan op onderstaande link.

Gebruikers toevoegen aan gebruikersgroepen

Bestaande gebruikers kunnen worden toegevoegd aan een gebruikersgroep via het tabblad ‘Gebruikers’. Door op de betreffende persoon te klikken kan er naast ‘Gebruikersgroep’ de juiste gebruikersgroep worden geselecteerd. Kies je 'Opslaan en terug' worden de wijzigingen direct doorgevoerd:

Gebruikers toevoegen aan een bedrijfsprofiel

Naast het koppelen van een gebruiker aan een gebruikersgroep, is het ook mogelijk de gebruiker specifiek toegang te geven tot één of meerdere bedrijfsprofielen. Dit kan via hetzelfde tabblad waar de gebruiker ook aan een gebruikersgroep is gekoppeld:

Een nieuwe medewerker die wordt aangemaakt in de HRM-module kan ook direct vanuit die module als gebruiker worden aangemaakt en worden gekoppeld aan een gebruikersgroep en bedrijfsprofiel.

Zie ook: