Informatie over o.a. diensten, urensoorten, factuurmethodes en de basisprincipes.

Jorike van Dijken avatarJorrit Vermeulen avatarMarc de Vries avatar
9 auteurs30 artikelen
Projectmanagement in Simplicate: uitleg over de basisprincipesMaak van ieder project een succes en krijg meer grip op je projecten.
Projecten import handleidingDit document beschrijft de mogelijkheden en aandachtspunten om middels een Excel import projecten en diensten aan te maken.
Het overboeken van uren en kostenLees in dit artikel hoe je eenvoudig collectief en individueel uren kunt overboeken.

Project aanmakenHoe je een project aanmaakt met alle bijbehorende instellingen en mogelijkheden.
KortingIn dit artikel worden de verschillende manieren uitgelegd waarop je korting kan geven.
FactuurmethodesWanneer kies je voor welke factuurmethode, de voor- en nadelen en de consequenties van (gemaakte) keuzes!
ProjectnummersJe kunt binnen Simplicate altijd zoeken op projectnamen. Mocht je ook graag met nummers willen werken dan kun je projectnummering activeren.
Wanneer is een dienst actief en wanneer inactief?Actieve- en inactieve diensten
ProjectkostenIn dit artikel lees je hoe kosten op verschillende manieren kunt vastleggen op een project.
TermijnfacturatieFactuur prijsafspraken in een of meerdere delen.
Interne uren / interne projectenOm te kunnen sturen op volledige (productiviteits)cijfers, ontkom je er niet aan om ook interne uren te registreren. Lees de best practices!
Aanpassen van een termijnplan na facturatieSoms wijzigen je plannen en breng je meer of minder in rekening dan afgesproken. Hoe ga je daarmee om bij facturatie in termijnen?
Het verschil tussen een abonnement en een vaste prijs in termijnenVaste werkzaamheden kunnen op meerdere manieren gefactureerd worden. We zetten de verschillen voor je op een rij.
Berekening: 'Gelijktijdig factureren met'In dit artikel lees je hoe abonnementsfacturen worden berekend wanneer je ervoor kiest om abonnementsdiensten gelijktijdig te factureren.
Het sluiten van projectenHoe ziet het proces van het sluiten van projecten er uit, wat zijn de gevolgen daarvan én hoe leer je van gesloten projecten: