Wat is Jira?

Jira is een digitaal scrum board waar je de voortgang en stadia van taken (issues) op bij houdt. Vooral veel online-, internet- & softwarebedrijven (ook onze eigen developers) werken met Jira.

Wat houdt de koppeling met Simplicate in?

De koppeling tussen Simplicate in Jira maakt het mogelijk om vanuit Jira automatisch uren te registreren in Simplicate. De koppeling werkt via de chrome plugin en is dus alleen beschikbaar via de Chrome browser!

Wie kunnen deze koppeling gebruiken?

Om de Jira koppeling te kunnen gebruiken moet een gebruiker toegang hebben tot de projecten module. Dit betekent dat Light-gebruikers deze koppeling in geen geval kunnen gebruiken. Daarnaast werkt onze koppeling alleen met de cloud versie van Jira.

Stap 1: download de Chrome plugin

Download de plugin uit de chrome store (als je dit nog niet hebt gedaan) via: https://chrome.google.com/webstore/search/simplicate?hl=nl

Wanneer je de plugin hebt ingesteld, ga je naar alle extensies toe en klik je bij Simplicate op opties.

Je ziet nu het volgende scherm. Hier zet je de Jira koppeling op actief.

Na het installeren stel je eenmalig je accountgegevens in. Vanaf dat moment ben je automatisch ingelogd.

Uitloggen kan eventueel door rechts te klikken op het Simplicate logo en op options te klikken.

Stap 2: Activeer de Jira integratie in Simplicate

In Simplicate ga je vervolgens naar de Instellingen > Integraties > Jira. Het enige wat je hier doet is klikken op activeren.

De koppeling is nu goed ingesteld!

Stap 3: Jira project koppelen aan Simplicate project

Nu moet je een Jira Project koppelen aan een Simplicate project. Het project moet dus in zowel Jira als Simplicate bestaan. (Let op: Voor nu worden alleen de Classic projecten ondersteund en (nog) niet de Next-gen projecten in Jira)

In Jira zie je in de settings van een project een button om het project aan een Simplicate project te koppelen:

op een project dat niet gekoppeld is aan een Simplicate project de volgende button:

Klik op de oranje button en kies een project:

Hierna zijn de projecten aan elkaar gekoppeld en wordt het project voorgeselecteerd bij het tijd registreren. Let op: het is dus niet persé nodig deze projectkoppeling te leggen. Ook is dit Simplicate project wijzigbaar bij het tijdschrijven.

Stap 4: Tijd registreren op een Jira issue

Vervolgens kun je per Jira issue de uren registreren via de Chrome plugin. De chrome plugin roep je aan door in het geopende Jira issue op de goene knop te klikken:

Je opent hiermee de chrome plug in en je ziet dat het project al in ingevuld. Dit is eventueel te wijzigen.

Op het issue wordt tevens de reeds bestede tijd gelogd.

Stap 5: Bekijk de geschreven tijd in Simplicate

Dit is een voorbeeld van de integratie hoe het in Simplicate eruit ziet. De link die je bij de toelichting ziet is klikbaar, zodat je direct naar de bijbehorende issue kan navigeren: