Voor veel organisaties is dit een krachtige manier om (potentiële) relaties betrokken te houden die je in Simplicate CRM hebt staan! Daar komt bij dat het versturen van e-mails in MailChimp super eenvoudig is. Het systeem is overzichtelijk en grafisch mooi opgebouwd, waardoor je met een paar muisklikken je eerste campagne live hebt gezet!

Beschik je over een MailChimp account en wil je gebruik maken van de integratie, activeer dit van via Instellingen > Algemeen > Integraties > Mailchimp:

Zoals je in bovenstaande afbeelding ziet, moet je hier de API sleutel van jouw MailChimp account invullen. Deze code vind je in je MailChimp account bij Account > Extra's > API keys.

Op het moment dat je de sleutel kopieert en hier invult, kun je de integratie activeren en de mailinglijsten synchroniseren.

Nu je dat hebt gedaan, worden de mailinglijsten die je in MailChimp hebt staan, automatisch onder de Instellingen bij CRM gezet, onder het tabblad Mailing lijsten:

De mailinglijsten die je hier ziet, zijn dus de mailinglijsten die je in MailChimp hebt aangemaakt. Standaard staan de mailinglijsten op actief (zie kolom "Actief"). Als je een bepaalde lijst niet wilt gebruiken vanuit Simplicate CRM, dan kun je hier op klikken en het vinkje bij "Actief" uitzetten.

De mailinglijsten die actief zijn, zie je vervolgens terugkomen in CRM > Personen > Persoonsgegevens > Mailing lijsten:

Het e-mailadres dat je bij de contactgegevens hebt gevuld, wordt standaard het e-mailadres dat gebruikt zal worden om in MailChimp te zetten. Op het moment dat je hier bij de mailing lijsten (bij een persoon in CRM) een mailing lijst aanvinkt, zal Simplicate dit doorgeven aan MailChimp. Op dat moment wordt dus het e-mailadres, inclusief voornaam en achternaam, in MailChimp gezet.

Heb je je CRM al helemaal gevuld en wil je in één keer een groot aantal personen doorzetten naar MailChimp? Dat kan! Ga naar CRM > Personen. Maak hier een selectie van de personen de je wilt selecteren. Door middel van de vinkjes aan de linkerkant geef je aan wie je allemaal wilt selecteren. Klik je op het bovenste vinkje, dan selecteer je automatisch alles in één keer. Klik vervolgens op Acties > Wijzigen en je ziet onderstaande pop-up.

Zodra je hier je mutatie doorgeeft en op 'Opslaan' drukt, worden alle personen (inclusief e-mailadres, voornaam & achternaam) in de betreffende mailinglijsten van MailChimp gezet.

Op deze manier beheer je dus je Mailinglijsten vanuit Simplicate CRM.

Let op:

Het aantal personen in Simplicate kan licht verschillen van het aantal personen in MailChimp. Dit komt door de criteria die MailChimp hanteert:

• Enkel personen die een e-mailadres bevatten, worden gesynchroniseerd. Personen zonder e-mailadres verschijnen niet in MailChimp;
  • Ontvangers hebben natuurlijk de keuze om zich uit te schrijven voor jouw e-mails. Deze adressen worden verwijderd uit de MailChimp lijst, maar blijven beschikbaar binnen Simplicate;
  • Hetzelfde geldt voor zogenaamde 'bounced' e-mailadressen. Als een e-mailadres niet bereikt kan worden (mogelijk door verschillende redenen), zal het verwijderd worden uit de lijst in MailChimp, maar blijft het beschikbaar binnen Simplicate;
  • Of een e-mail is verstuurd, is geopend, etc. is allemaal informatie die je in MailChimp terug kunt vinden.