Daarnaast kun je vrije tekstblokken instellen: deze kunnen op elke offerte optioneel worden toegevoegd door een medewerker. Op elke offerte kun je de tekst nog wijzigen indien dat gewenst is.

Standaard tekstblokken

Je kunt de standaard tekstblokken instellen via Instellingen>Sales>Offerte sjablonen>Standaard.

Er zijn twee standaard tekstblokken mogelijk ‘Introductie’ en ‘Afsluiting’. Door standaard tekstblokken te gebruiken kun je richtlijnen geven aan hoe er met de klant gecommuniceerd moet worden. Je kunt de standaard tekstblokken wijzigen door erop te klikken. Wanneer je ze niet wilt gebruiken, kun je ze deactiveren door 'Tekstblok zichtbaar in offerte' aan te vinken:

Vrije tekstblokken

Je kunt via Instellingen>Sales>Offerte tekstblokken offertedocument en dan het tabblad ‘Vrije tekstblokken’ de vrije tekstblokken toevoegen en instellen:

Vrije tekstblokken worden standaard niet meegenomen bij het opstellen van een nieuwe offerte. Deze kunnen per offerte optioneel worden toegevoegd. Zo kun je meerdere teksten voor verschillende offertes toch standaardiseren en in een enkele klik toevoegen aan de offerte.