Offerte sjablonen

Ga naar Instellingen > Sales > Offerte sjablonen. Je ziet hier standaard het sjabloon "Standaard" staan. Je kunt hier zoveel sjablonen aanmaken als je wilt via de +Nieuw knop (rechts bovenin).

Zodra je op een sjabloon klikt, zie je voorkeursinstellingen van de prijstabel. Hier kun je per onderdeel aangeven of je het wel of niet getoond wilt hebben op de prijstabel. Zodra je een optie aanvinkt, dan wordt dit onderdeel dus standaard verborgen op de offerte.

Bij het tabblad vertaling labels kun je alle standaard teksten (labels) zelf aanpassen. Wil je de tekst offerte aanpassen naar opdrachtbevestiging, dan kun je dat hier aanpassen.

Standaard tekstblokken

Bij het tabblad standaard tekstblokken zie je Introductie en Afsluiting staan. Het tekstblok Introductie is een tekstblok die je standaard op kunt nemen in je offertesjabloon. Dit tekstblok wordt altijd boven de prijstabel gezet. Het tekstblok Afsluiting is een tekstblok die je ook standaard op kunt nemen in je offertesjabloon. Dit tekstblok wordt altijd onder de prijstabel gezet.

Extra tekstblokken

Als je naast deze standaard tekstblokken, nog extra tekstblokken toe wilt voegen, dan kan dat natuurlijk ook! Dit stel je in bij Instellingen > Sales > Offerte tekstblokken.

E-mail sjabloon

Bij het tabblad e-mail stel je het e-mailbericht in, zoals je dit opgemaakt wilt hebben bij het versturen van je offertes. Je bepaalt hier het onderwerp, de inhoud en het eventueel standaard mee sturen van een bijlage. Bij het onderwerp en de inhoud heb je keuze om zogenaamde "Simplicate veldteksten" ( [P] ) toe te voegen. Je kunt dit gebruiken voor eventuele verwijzingen.