Kopiëren van projecten

Het kopiëren van projecten is uitgebreid!

Via Projecten > Projecten selecteren > Acties > Kopiëren kun je nu heel uitgebreid bestaande projecten kopiëren. Dit zijn de keuze mogelijkheden:

• Geselecteerde project(en) kun je wel of niet in één keer sluiten
  • Je kunt een einddatum op de bestaande diensten vullen
  • Je kunt de naam van de bestaande projecten overnemen
  • Je kunt gesloten diensten kopiëren
  • Je kunt een begindatum op nieuwe projecten noteren
  • Je kunt een begindatum op nieuwe diensten noteren

BTW laag (9%)

Via Instellingen > Facturen > BTW Codes kun je nu zelf de BTW Code laag (9%) toevoegen.

Let op: vergeet niet om de BTW code ook toe te voegen in je boekhoudpakket om dit vervolgens te koppelen in de boekhoudinstellingen.

Collectief verlof toekennen

Via HRM > Medewerkers in dienst > Medewerkers selecteren > Acties > Collectief verlof toekennen kun je in één keer voor meerdere medewerkers verlof toekennen. Op deze manier kun je dus in één keer (bijvoorbeeld) voor iedereen verlof voor 2019 bijboeken.

Het werkt als volgt: je selecteert de medewerkers voor wie je verlof wilt toekennen. Zodra je via Acties op Verlof toekennen klikt, zie je de volgende pop-up tevoorschijn komen:

Je vult hier in:

• Verlofsoort
  • Jaartal
  • Aantal uren
  • Op basis van x aantal uren
  • Reden

Zodra je op 'Volgende' klikt geeft Simplicate voor iedere medewerker een voorstel, gebaseerd op het rooster van de geselecteerde medewerkers in het betreffende jaar.

Zoals je ziet kun je hier dus altijd nog van afwijken. Pas in de laatste stap, als je alle medewerkers hebt gehad & hebt geklikt op 'saldo toekennen', wordt het saldo daadwerkelijk toegevoegd. Inclusief logging op de tijdlijn!

Collectief verlof registreren

Via HRM > Medewerkers in dienst > Medewerkers selecteren > Acties > Verlof registreren kun je nu ook in één keer voor meerdere medewerkers tegelijk verlof registreren. Enorm handig voor bijvoorbeeld de feestdagen, collectieve vrije dagen etc.

Het werkt als volgt: je selecteert de medewerkers voor wie je verlof wilt registreren. Zodra je via Acties op Verlof registreren klikt, zie je de volgende pop-up tevoorschijn komen:

Je kiest de verlofsoort, geeft eventueel een reden mee, noteert de start- en einddatum en klikt op verlof registeren. Je krijgt dan nog een 'weet je het zeker' pop-up te zien, waarna je op 'ja' kunt klikken.

Op dat moment gaat Simplicate, rekening houdend met de begin- en eindtijden van de roosters, het verlof collectief registreren.

Let op: je kunt dit niet collectief terugdraaien. En: als je in de instellingen hebt aangegeven dat er een workflow gestart moet worden bij de verlofsoort, dan worden er dus ook collectief workflows gestart!

Verlofsaldo in agenda

In de agenda zie je nu naast het totale verlofsaldo, ook het saldo van de verlofsoort waar je op boekt.

Verlofsoorten aanmaken

Via Instellingen > HRM > Verlofsoorten kun je nu zelf verlofsoorten toevoegen en/of verwijderen.

Fijne jaarwisseling!

Op nieuwjaarsdag zijn wij gesloten. Daarna staan we natuurlijk weer met veel plezier voor je klaar.

Veel succes met de laatste loodjes en alvast een gezond en succesvol 2019 gewenst!