Om inzicht in deze veranderingen te verkrijgen adviseren wij een aantal interne beheersingsmaatregelen, zodat duidelijk is welke impact Corona heeft op jouw organisatie.

Inzicht in nieuwe opdrachten die nu uitgesteld worden

Krijg inzicht in de saleskansen en uitgestelde opdrachten. Dit zijn de opdrachten waar je op korte en op langere termijn een probleem hebt in je bezetting. Op korte termijn leidt dit tot een lagere bezetting en op langere termijn kan het ineens te druk worden voor je medewerkers wanneer deze opdrachten ineens tegelijkertijd vrijkomen. Het is nu essentieel om hier zicht op te houden.

Tip: Je kan in Simplicate een nieuwe voortgangsfase aanmaken of een vrij veld aanmaken voor je salestrajecten, zodat je kan filteren op uitgestelde opdrachten.

Productiviteit van medewerkers

Als er nu sprake is van productiviteitsverlies, dan wil je precies weten welk deel van het verlies toe te rekenen is aan de gevolgen van de huidige situatie. Mocht dit echt omvangrijk zijn, bijvoorbeeld omdat meerdere medewerkers substantieel zonder werk zitten, dan adviseren wij om hier een intern project voor aan te maken. 

De besteding van dit project laat dan direct het totaal aantal verloren uren zien. Daarnaast kunnen meerdere urensoorten een verder inzicht geven. Bijvoorbeeld urensoort ‘geen opdracht’ of de urensoort ‘Niet in staat om te werken’. Deze laatste kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van opvang voor kinderen.

Onderbouwing voor steunmaatregelen

De inzichten over productiviteit kun je vervolgens periodiek volgen. Door dit vast te leggen en te meten maak je keuzes op basis van feiten en niet op onderbuikgevoel. Je weet op deze manier precies de gevolgen van de Coronacrisis.

Mocht je in de toekomst een beroep doen op de steunmaatregelen van de overheid, dan heb je deze gegevens direct beschikbaar om je aanvraag goed te onderbouwen. 

Wij staan voor je klaar

Heb je meer vragen over deze situatie, stel deze dan gerust. We kijken graag met je mee. Ook is het mogelijk om een business consultant in te schakelen voor een online consult. 

Heeft u het antwoord gevonden?