Offerte-editor updates

Vanaf nu zijn er een aantal nieuwe functionaliteiten beschikbaar in de offerte-editor.

• Allereerst is het makkelijk gemaakt een ondertekende offerte te versturen door de handtekening van de afzender als placeholder toe te kunnen voegen aan een offerte. Een handtekening kan, zoals eerder via ‘Mijn profiel’, worden geupload. Wanneer je de placeholder handtekening plaatst zoals in onderstaande filmpje zal de handtekening van de afzender in dit vlak worden geplaatst. Dit is de gebruiker die de offerte heeft verstuurd, ongeacht welke gebruiker deze gemaakt heeft.

Je kan een placeholder voor de handtekening toevoegen vanuit de toolbar linksboven in de offerte (een nieuwe icoon tussen de iconen voor het plaatsen van een afbeelding en een pagina-einde).
  • Daarnaast is het nu ook mogelijk om een afbeelding toe te voegen aan de begeleidende mail van de offerte. Dit kun je doen door naar het tabblad ‘E-mail’ te gaan in het offerte sjabloon. Wanneer je hier het vak ‘inhoud e-mail’ selecteert zal boven dit vak een toolbar verschijnen met de mogelijkheid een afbeelding te uploaden.
  • Tevens is het mogelijk gemaakt om jouw (potentiële) klant nu snel en gemakkelijk te voorzien van een aangepaste offerte. Dit is mogelijk door een verstuurde offerte te kopiëren om hier snel kleine aanpassingen aan te doen. Vervolgens kan de aangepaste kopie verzonden naar de (potentiële) klant. Het kopiëren kun je doen in het offerte overzicht op de sales via Acties > Kopiëren.

Projecten

• Het is niet meer verplicht om een reden van correctie aan te geven bij het invoeren van correcties. Deze verplichting is nu optioneel aan te zetten via ‘Instellingen > Projecten > Correcties > Gebruik reden bij urencorrectie > Ja/Nee’.
  • Het is nu mogelijk om de registratie van kosten, los van de looptijd van de dienst of urenregistratie goed af te kaderen. Je kunt dit doen op de dienst na het aanvinken van de optie ‘Kosten registreren - Ja’ in de velden: ‘Looptijd kostenregistratie - Begindatum & Einddatum’.
  • Ook hebben we een indicator op projectinkoop toegevoegd. Nu kun je als projectleider zien hoeveel van de geïmporteerde projectinkoop je nog dient te verwerken. Let op: Deze indicator telt de handmatig toegevoegde projectinkoop niet mee en heeft enkel betrekking op ‘te verwerken’ inkoopregels voor de ingelogde projectleider.

Verder in deze update

• Bij het accorderen van facturen is het nu voor de klant mogelijk om een opmerking te plaatsen. Wanneer de klant, zoals nu ook, een mail ontvangt met een te accorderen factuur, zal er nu de mogelijkheid zijn hier een opmerking bij te plaatsen. Deze opmerking zal bij goedkeuring boven de conceptfactuur worden weergegeven.
  • Afgeboekte inkoop is toegevoegd aan projectresultaat rapportage.
  • Projectresultaat rapportage is geoptimaliseerd voor werken met grote datasets.
  • Waarborgen dat uren geschreven en ingediend worden. Het is nu mogelijk om een notificatie in te stellen die een gebruiker krijgt wanneer er in de voorgaande week geen uren geschreven of ingediend zijn. Deze notificatie verschijnt bij de medewerker op de maandag na de week waarin de uren geschreven of ingediend hadden moeten worden. Via de notificatie kan je meteen doorklikken naar de agenda. Je kan deze notificatie aanzetten en aanpassen in de notificatie sectie onder instellingen.
  • Fiscaal Gemak koppeling: Zelf bepalen welke Fiscaal Gemak gebruiker je wil koppelen aan de Simplicate relatiebeheerder. Binnen Fiscaal Gemak zijn er een aantal velden waar je de Simplicate Relatiebeheerder mogelijk naar gesynchroniseerd zou kunnen worden. Het is vanaf nu mogelijk om dit zelf te bepalen, je doet dit via instellingen > Integraties > Fiscaal Gemak > Relatiebeheerder Synchroniseren: