Naar de hoofdinhoud
Alle collectiesFacturenWerken in Facturen
‘Ouderdom te factureren’
‘Ouderdom te factureren’

Zorg voor een betere cashflow door geleverde diensten op tijd te factureren. De 'Ouderdom te factureren'-KPI en -kolom helpen daarbij.

Inge Terpstra avatar
Geschreven door Inge Terpstra
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de Facturen-module, onder 'Te factureren' kun je zien wat er al een lange tijd klaar staat om te factureren.

Dat zie je middels de 'Oudste gereed voor facturatie' kolom. In deze kolom wordt per project bijgehouden wat de oudste regel van het project is die 'Gereed' kwam te staan en nog steeds niet gefactureerd is.

Zoals op veel pagina's in Simplicate kun je middels Opties > Weergave een aantal KPI's aan- en uitzetten. Er is een KPI 'Ouderdom te factureren' die is uitgesplitst in:

  • Uren

  • Kilometers

  • Vaste Prijs

  • Termijnen

  • Voorschot

Met het datumfilter aan de rechterkant kun je een periode selecteren en op basis daarvan wordt het overzicht met de factuurregels en de KPI gefilterd op de gekozen periode.

Datumfilter

Met het datumfilter heb je de mogelijkheid om te filteren op ‘Oudste gereed voor facturatie’. Je kiest een periode altijd in stappen van maanden. Je kunt bijvoorbeeld filteren op alle voorstellen van 01-01-2024 tot en met 31-01-2024 en deze onder meer uitbreiden tot aan het einde van de volgende maand (29-02-2024). Het is echter niet mogelijk om bijvoorbeeld tot 16-02-2024 te filteren, omdat je altijd hele maanden moet selecteren in de filtering.

Dit datumfilter geeft je inzicht welke projecten nog ‘Gereed’ regels open hebben staan in een bepaalde periode. Deze periode valt altijd in het verleden.

Let op: Als je filtert op een periode dan bevatten de projecten die je ziet minimaal één onderliggende regel die in de gefilterde periode valt. De specifieke regels worden er niet uitgefilterd.

Voorbeeld: Je hebt uren geschreven in maart, april en mei en je filtert op de maand ‘maart’. Je ziet vervolgens projecten met o.a. regels in de maand maart naar voren komen in de filtering. Als je vervolgens doorklikt zie je ook de urenregels uit april en mei staan. Maar doordat één van deze urenregels uit de periode maart komt, is dit project naar voren gekomen bij het filteren. De filtering gebeurt dus alleen op projectniveau en niet op regelniveau.

Was dit een antwoord op uw vraag?