Binnen de facturen module zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd om een beter inzicht te krijgen wat voor bedragen aan ouderdom gereed staan voor facturatie. Deze wijzigingen zijn:

- De KPI ‘Ouderdom te factureren’ heeft nu een uitsplitsing in de types:

  • Uren

  • Kilometers

  • Vaste Prijs

  • Termijnen

  • Voorschot

- Er is een nieuwe kolom in het overzicht met de factuurregels: ‘Oudste gereed voor facturatie’

- Er is een Datumfilter aan de rechterkant toegevoegd waarmee een periode kan worden gekozen en op basis daarvan wordt het overzicht met de factuurregels gefilterd op de gekozen periode.

KPI ‘Ouderdom te factureren’

Sinds kort heeft de KPI ‘Ouderdom te factureren’ een upgrade gekregen. Voorheen had je ook al de beschikking over de KPI ‘Ouderdom te factureren’ in de facturenmodule onder ‘te factureren’, maar gaf het alleen een totaaloverzicht in de ouderdom van de uren, kilometers, producten en termijnen die gereed waren om te factureren. De upgrade van deze KPI heeft ervoor gezorgd dat het totaal is opgesplitst in de volgende onderdelen:

  • Uren

  • Kilometers

  • Vaste Prijs

  • Termijnen

  • Voorschot

In de KPI kun je nu precies zien wat voor bedragen aan ouderdom nog gereed staan voor facturatie. Eerder kon je namelijk niet zien welk bedrag waaraan gekoppeld was, waardoor het net niet het inzicht gaf waar je wellicht naar op zoek was. Mocht je de KPI nog niet gebruiken dan kun je deze aanzetten via Opties rechtsboven > Weergave.

Kolom ‘Oudste gereed voor facturatie’

De volgende wijziging die is doorgevoerd binnen de facturenmodule kun je vinden onder ‘te factureren’ in het overzicht van de factuurregels. Daar is namelijk een extra kolom toegevoegd: ‘Oudste gereed voor facturatie’. In deze kolom wordt per project bijgehouden wat de oudste regel van dat project was die gereed was en nog steeds is.

Datumfilter

Naast dat de KPI en het overzicht van de factuurregels een upgrade hebben gekregen, is er nog een nieuw onderdeel toegevoegd bij ‘te factureren’ namelijk een datumveld die je kunt vinden aan de rechterkant:

Met dit datumveld heb je de mogelijkheid om te filteren op ‘Oudste gereed voor facturatie’. Je kiest een periode waarbij er altijd minimaal uit wordt gegaan van een maand. Dus ook als je bijv. 2 dagen wilt filteren dan is de minimale periode een maand. Dit datumfilter geeft je inzicht welke projecten nog ‘gereed’ regels open hebben staan in een bepaalde periode. Deze periode valt altijd in het verleden.

Let op: Als je filtert op een periode dan bevatten de projecten die je ziet minimaal één onderliggende regel die in de gefilterde periode valt. De specifieke regels worden er niet uitgefilterd.

Voorbeeld: Je hebt uren geschreven in maart, april en mei en je filtert op de maand ‘maart’. Je ziet vervolgens projecten met o.a. regels in de maand maart naar voren komen in de filtering. Als je vervolgens doorklikt zie je ook de urenregels uit april en mei staan. Maar doordat één van deze urenregels uit de periode maart komt, is dit project naar voren gekomen bij het filteren. De filtering gebeurt dus alleen op projectniveau en niet op regelniveau.

Heeft u het antwoord gevonden?