In deze update zit het volgende (klik op de link om direct naar het onderdeel te gaan):

• 'Oude' urenplanning is uitgefaseerd (link)

• Datum urenblok wijzigbaar in Registreren (link)

• Capaciteitsplanning [Ultimate Efficiency]

• Nieuwe plek voor het tabblad Planning in de Projecten-module (link)

• Taken bewerken op het tabblad Medewerkers (link)

• Nieuw rechtenstructuur van de capaciteitsplanning (link)

'Oude' urenplanning is uitgefaseerd

Zoals wij een maand geleden hebben gecommuniceerd, zouden wij de oude urenplanning uitfaseren in Simplicate. Dit is nu gebeurd, omdat de nieuwe urenplanning al een tijdje live staat en nu volledig af is.

Daarmee heeft nu de nieuwe urenplanning de oude urenplanning vervangen. Voor meer informatie over de urenplanning, zie ons support artikel.

Datum urenblok wijzigbaar in Registreren

In het tabblad Agenda is het mogelijk om de datum te veranderen van een geschreven urenblok, waar dit in het tabblad Registreren niet mogelijk was. Ook in het tabblad Registreren is dit vanaf nu mogelijk, zodat je gemakkelijk een urenblok naar een andere week kunt verplaatsen:

• klik op het urenblok;

• klik op meer opties;

• er opent een pop-up met meer informatie, waar je de datum kunt veranderen.

Capaciteitsplanning [Ultimate Efficiency]

Nieuwe plek voor het tabblad Planning in de Projecten-module

Vanaf nu staat het tabblad Planning op een nieuwe plek. De planning-tab is te vinden rechts naast het tabblad Diensten in de Projecten-module.

Taken bewerken op het tabblad Medewerkers

Het is nu mogelijk om taken direct te bewerken zoals je dit al gewend was vanuit het tabblad Projecten. Denk hier bijvoorbeeld aan het verslepen, kopiëren, bewerken van de eigenschappen, toewijzen aan een andere medewerker of het verwijderen van taken.

Tip: maak je gebruik van placeholder-taken? Je kunt nu ook gemakkelijk placeholders toewijzen door de placeholder-taak aan te klikken en direct een medewerker te kiezen.

Voor het kunnen bewerken van taken op deze tab is het recht Alle taken bewerken vereist. Kijk hieronder bij het kopje ‘Nieuwe rechtenstructuur van de capaciteitsplanning’ of op de kennisbank hoe je het mogelijk maakt voor gebruikers om deze functie te kunnen gebruiken. Alle medewerkers die voorheen het recht ‘Alle taken bewerken’ voor de capaciteitsplanning hadden, kunnen direct aan de slag met deze functionaliteit.

Nieuw rechtenstructuur van de capaciteitsplanning

Op basis van feedback hebben wij de rechtenstructuur van de planning opnieuw opgebouwd. Vanaf nu is het mogelijk om medewerkers de planning read-only te laten bekijken. Dat betekent dat je alleen de capaciteitsplanning kunt inzien, maar niets kunt bewerken.

Vanaf nu kent Simplicate de volgende 4 rechten voor de capaciteitsplanning:

• Toegang: de gebruiker krijgt toegang tot alleen zijn eigen planning

• Toegang tot volledige planning: de gebruiker krijgt toegang tot de volledige planning

• Alle taken bewerken: de gebruiker kan taken bewerken waar hij toegang toe heeft

• Taken in het verleden bewerken: de gebruiker kan taken waar hij toegang toe heeft in het verleden bewerken.

Kijk in het volgende kennisbank artikel 'Rechten van Medewerkers' voor een uitgebreide toelichting op de nieuwe rechten.