In dit jaaroverzicht nemen we je mee in de ontwikkelingen van 2021. Ook lees je alvast met welke ontwikkelingen we bezig zijn. Zo ben je in een keer op de hoogte van de nieuwe functionaliteiten.

Belangrijkste updates uitgelicht

In 2021 zijn veel verbeteringen doorgevoerd. Je vindt de belangrijkste aanpassingen per module hieronder.

En tot slot een sneak preview van de nieuwe weekcontrole.

Algemeen

Notificaties

Krijg een bericht zodra een collega of persoon in CRM jarig is. Je schakelt deze eenvoudig in binnen de Instellingen waar je alle notificaties beheert. Lees meer...

Feedbackknop

Onze ontwikkelagenda wordt mede bepaald door de feedback van onze klanten. Je kunt je wensen en ideeën voortaan eenvoudig insturen via de feedbackknop onder het vraagteken.

CRM

Btw voorkeur per klant

Factureer je aan buitenlandse klanten? Dan gelden meestal andere btw-regels. Stel nu per debiteur in hoe je de btw berekent, bijvoorbeeld standaard: Btw verlegd.
Lees meer...

HRM

Productiviteitstarget

Stel per medewerker een productiviteitspercentage in. Binnen de BI-rapportage zie je hoe de productiviteit zicht verhoudt tot de prestaties en ingeplande werkzaamheden van medewerkers.

Deze functie is beschikbaar binnen de Ultimate Efficiency licentie.

Sales

Extra Google Fonts in offerte-editor

Met de offerte-editor in Simplicate maak je gemakkelijk offertes in je eigen huisstijl. Vanaf nu heb je de beschikking over alle beschikbare Google Fonts. Zo sluiten offertes nog beter aan op je huisstijl.

Offerteportaal aanpassen

Jouw klanten ondertekenen een offerte digitaal in het offerteportaal. Pas de teksten op deze pagina aan naar jouw wens, zodat je deze bijvoorbeeld ook in andere talen beschikbaar kunt maken.

Projecten

Vaste prijzen indexeren

Factureer je vaste prijzen in termijnen? Ook deze vaste prijzen kun je vanaf nu indexeren, tenzij ze al deel uitmaken van een termijnplan. Uiteraard zijn de prijzen van abonnementen ook collectief te wijzigen. Lees meer...

Budgetten indexeren

Naast (vaste) prijzen kun je nu ook de budgetten collectief wijzigen. Pas eenvoudig de prijs aan, of verhoog deze met een percentage. Lees meer...

Opvolgende termijnen automatisch bijwerken

Het is nu makkelijker om nog niet gefactureerde termijnen door te schuiven. Wanneer je een datum wijzigt wordt gevraagd of de daarop volgende termijnen ook aangepast moeten worden. Zo schuif je makkelijker termijnen door, of haal je een reeks termijnen naar voren. Lees meer...

Capaciteitsplanning

Binnen de Ultimate Efficiency licentie heb je de beschikking over de Capaciteitsplanning. Er zijn veel optimalisaties doorgevoerd met betrekking tot performance en functionele verbeteringen.

Rekening houden met rooster werknemer

We houden voortaan rekening met het rooster van een medewerker als er taken worden ingepland. Als een medewerker bijvoorbeeld altijd vrij is op woensdag, dan verdeelt Simplicate de uren op de juiste manier over de week.

Taken bewerken op het tabblad Medewerkers

Het is nu mogelijk om taken direct te bewerken zoals je dit al gewend was vanuit het tabblad Projecten. Denk hier bijvoorbeeld aan het verslepen, kopiëren, bewerken van de eigenschappen, toewijzen aan een andere medewerker of het verwijderen van taken.

Rechten op capaciteitsplanning

Geef medewerkers read-only toegang, zodat zij zelf ook inzicht hebben in hun persoonlijke planning. Welke rechten er mogelijk zijn lees je in het artikel 'Rechten van Medewerkers'.

Uren

De urenmodule is opnieuw ontworpen en volledig opgebouwd volgens de laatste technieken. Hierdoor is deze sneller in gebruik en werk je efficiënter vanuit één centrale plek.

De tabbladen Agenda, Timesheet, Kilometers en Declaraties gaan binnenkort verdwijnen en zijn allemaal ondergebracht onder één nieuw tabblad: Registreren. Je hebt hierin twee weergaven: Agenda en Timesheet waar je je uren, kilometers en declaraties invoert.

Ook komt er een nieuw tabblad 'Weekcontrole'. Deze vervangt de huidige mogelijkheid om weken dicht te zetten met een vinkje. Dit wordt momenteel gefaseerd uitgerold, waarna de oude tabbladen zullen verdwijnen.

Binnen deze module zijn tevens een aantal verbeteringen doorgevoerd en worden hieronder uiteengezet.

Externe agenda

Wanneer je je persoonlijke Microsoft / Google agenda hebt gekoppeld, worden afspraken met Simplicate gesynchroniseerd. Zo registreer je eenvoudig je tijd. Bij het registreren kies je ervoor of de afspraak in je persoonlijke agenda bijgewerkt dient te worden, of niet.

De externe agenda schakel je eenvoudig in en uit met de switch bovenaan de pagina.

Inzoomen bepaalt nauwkeurigheid

Registreer je je tijd per 5, 10, 15 of 30 minuten? De nauwkeurigheid van je urenblok wordt bepaald door het niveau waarop je de agenda weergave ingezoomd hebt (min en plus van het vergrootglas).

Realtime urenplanning

De Urenplanning is volledig vernieuwd. Deze laat nu realtime de urenregistratie van medewerkers zien. Zo is het mogelijk om met meerdere collega's tegelijk uren te plannen, zonder de pagina te hoeven vernieuwen.

Lees meer…

Facturatie

Betaallink via iDEAL

Stuur voortaan een betaallink mee met je verkoopfacturen. Hiermee kunnen klanten makkelijker en sneller betalen. Bekijk het stappenplan om hier gebruik van te maken.

iDEAL betaallink

Jira ticket vermelden

Gebruik je Jira voor je support tickets, dan wil je hier op je verkoopfactuur aan refereren. Het is vanaf nu mogelijk om bij het gebruik van de Jira-integratie het issuenummer op de bijlage van de factuur te tonen. Lees meer...

Business Intelligence rapportages

Nieuwe BI-rapportages toegevoegd

Er zijn binnen Ultimate Efficiency nieuwe BI-rapportages beschikbaar gekomen:

 • Projecten - Restant budget per project en facturatiemethode
  Ontdek in een oogopslag welke projecten en diensten over budget raken en waar nog ruimte is.

 • Capaciteitsplanning - Gepland versus besteed
  Verkrijg inzicht in de ingeplande taken en de besteding van uren

 • Capaciteitsplanning - Detail geplande taken
  Laat alle ingeplande taken zien voor verdere analyse

 • Capaciteitsplanning - Aantal geplande taken per medewerker
  Hoeveel tijd is er beschikbaar en hoeveel tijd is er ingepland t.o.v. de ingestelde targets?

Bekijk alle rapportages…

Sneak preview: Weekcontrole

Binnenkort komt het slotstuk binnen de urenmodule beschikbaar, namelijk de weekcontrole van uren. In Simplicate heet dit Urencontrole door leidinggevende.

Je ziet straks in één overzicht de belangrijkste cijfers per medewerker per week. Via een pop-up is de weekstaat in te zien en eventueel direct aan te passen. Na beoordeling keur je weken per stuk of collectief goed.

Zodra deze functionaliteit beschikbaar is, sturen we je een update.

Heb je het antwoord gevonden?