Collectief prijzen aanpassen

De prijs van diensten kan voor meerdere projecten in één keer aangepast worden. Bijvoorbeeld om te indexeren.

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je met collectief de prijzen van je diensten aanpassen (bijvoorbeeld als indexatie voor het nieuwe jaar) dan kan je dat eenvoudig in Simplicate verwerken.

Ga naar Instellingen > Projecten > Diensten, klik op de dienst waarvan je de prijs wilt aanpassen en ga naar het tweede tabblad "Projecten met deze dienst'. Hier staan alle aangemaakte diensten per project met de factuurmethodes abonnement of vaste prijs.

Per factuurmethode zie je de bijbehorende diensten. Hier maak je de selectie waarvoor de prijs aangepast moet worden. Klik vervolgens op Acties > Prijs wijzigen.

In deze pop-up kun je vervolgens aangeven hoe je de prijs wilt aanpassen:

• Procentueel
    Selecteer eerst een + voor een verhoging of een - voor een verlaging
    Vervolgens vul je het percentage in waarmee de verhoging of verlaging toegepast moet worden

• Nieuwe vaste waarde (prijs)
    Vul hier letterlijk de prijs in dat het moet worden (ongeacht wat de prijs hiervoor was)

Zodra je op volgende klikt, toont Simplicate de nieuwe prijzen per dienst:

Nadat je op 'Prijswijziging doorvoeren' klikt, gaat Simplicate de prijzen wijzigen: