Tijdens de overstap naar een nieuw softwarepakket komt de vraag automatisch naar boven: wat doe je met bestaande data?

Zodra ja aan de slag gaat met Simplicate staan we bij de onboarding uitgebreid stil bij de data die je reeds het opgebouwd, bijvoorbeeld in een ander softwarepakket, excel etc.

Bedrijven, personen en/of medewerkers importeren

Via Instellingen > Algemeen > Gegevens importeren, kun je zelf data met betrekking tot Bedrijven, Personen en Medewerkers importeren.

Je vindt op deze plek een uitgebreide handleiding die precies beschrijft hoe je dit doet. Let op: het terugdraaien van een import is helaas erg moeilijk en daarom bijna tot niet mogelijk. Om die reden moet je de handleiding ook eerst lezen en accorderen, alvorens je de gegevens kunt importeren.

Salestrajecten, projecten en/of inkoop importeren

We maken het mogelijk om ook data met betrekking tot Sales, Projecten en/of Inkoop te importeren.

Per onderdeel hebben we een import sjabloon (Excel bestand) beschikbaar die op te vragen is via support@simplicate.nl

Wanneer je deze bestanden ingevuld retour stuurt, dan importeert Simplicate in één keer deze gegevens. Let op: alleen de (letterlijke) gegevens in deze bestanden kunnen worden geïmporteerd in Simplicate. Je bent dus zelf verantwoordelijk voor het aanleveren en controleren van de data die je in deze bestanden zet. Daarnaast kan het importeren van deze bestanden kosten met zich meebrengen, neem hiervoor contact met ons op!

Hoe ver ga je in het overzetten van data?

De meest belangrijke vragen zijn:

• Welke gegevens wil je allemaal overzetten?
  • Hoe ver ga je terug de tijd in?

Een standaard antwoord op deze vraag is er helaas niet. We adviseren echter wel hier goed over na te denken en helpen je daar graag bij. Je moet simpelweg niet willen dat je (vervuilde) data gaat overzetten, zodat Simplicate ineens helemaal vol staat met allerlei data waar je uiteindelijk weinig of niets mee gaat doen. Neem dus contact op met jouw Customer Success Coach en/of Onboardingspecialist om je hier goed over te laten adviseren.

Hoe exporteer je 'oude' data?

Het verschilt per softwareleverancier hoe gestructureerd je data kunt exporteren. Het zou natuurlijk fijn zijn wanneer je dit zelf kunt exporteren naar Excel. Mocht dit echter niet mogelijk zijn, dan adviseren wij je contact op te nemen met je oude softwareleverancier, zodat zij je hierbij kunnen ondersteunen en jij het vervolgens eenvoudig zelf in het sjabloon van Simplicate kunt zetten.