Tips & Tricks
Wist je dat... je per documenttype rechten kunt toekennen?

Wanneer een bepaald document gevoelige informatie bevat en je dit wil opslaan in een module waar je collega's toegang toe hebben

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wist je dat... je je collega’s gewoon toegang kunt geven tot het personeelsdossier in HRM en je tegelijkertijd bepaalde type documenten kunt afschermen?

Veel algemene HRM-documenten, zoals het CV, de arbeidsovereenkomst etc. zouden toegankelijk moeten zijn voor zowel werkgever als werknemer. Soms wil je echter ook documenten vastleggen in iemands personeelsdossier waar de medewerker zelf geen toegang tot zou moeten hebben.

Dit kun je per type document instellen. Via Instellingen > Algemeen > Documenten bepaal je welke type documenten beschikbaar zijn.

Meer informatie over type documenten vind je in dit artikel. Vervolgens ga je naar Instellingen > Algemeen > Gebruikers, gebruikersgroepen en rechten om per type document aan te geven wie hier wel of geen inzage in mag hebben.