Rapportage Omzetprognose

Deze rapportage geeft je inzicht in de geprognotiseerde omzet

Prosper Rabo avatar
Geschreven door Prosper Rabo
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De omzetprognose geeft je een overzicht van de bedragen die je nu en in de toekomst kunt factureren. Met behulp van het staafdiagram krijg je snel een zicht in de te factureren omzet. 

Voor een gedetailleerde weergave kun je de tabel raadplegen. Hierin zie je in eerste instantie per dienst de te factureren omzet. Je kunt inzoomen op de projecten door op de dikgedrukte dienstomschrijving te klikken in de uiterst linker kolom. 

Rapportage logica

De periode waarin de verwachte omzet van een project e/o dienst wordt getoond, is afhankelijk van de facturatie methode en/of de ingestelde datum bij 'te factureren vanaf'. 

Facturatie methoden

Vaste prijs: de omzet wordt altijd getoond in periode die volgt uit de datum bij 'te factureren vanaf', welke je instelt op de specifieke dienst.

Nacalculatie: de omzet wordt in beginsel getoond in de periode die volgt uit de datum van de werkzaamheden. Wanneer de uren echter niet in die periode worden gefactureerd zal de te factureren omzet zich verplaatsten naar de huidige periode. 

Abonnement: de omzet wordt primair getoond in de periode die volgt uit de periode waar de te factureren abonnementscycli betrekking op hebben.

Echter geldt voor abonnementen dat alle te factureren omzet wat overblijft uit afgelopen perioden, niet meer getoond wordt in de omzetprognose. 

Filters en opties

In de omzetprognose kun je filteren op de bekende facturatie methoden. Ook kun je filteren op bedrijfsprofielen, teams en projectleiders.  Naast deze filters vind je ook een aantal weergaveopties. Je kunt namelijk kiezen voor rapportage met periodes van een maand, kwartaal, halfjaar of een jaar. Ook kun je de omzet groeperen per dienst of per omzetgroep. 

Was dit een antwoord op uw vraag?