Een G-rekening of een gesloten rekening wordt gebruikt in de detacheringsbranche. Dit artikel van de belastingdienst geeft meer uitleg >

Je kunt per project instellen of je wel of niet gebruik wilt maken van de G-rekening voor een specifiek project. Het genoteerde percentage in het bedrijfsprofiel wordt automatisch overgenomen, maar kan hier eventueel aangepast worden.

Ook op de (concept)factuur kun je deze gegevens instellen/ aanpassen

Instellingen

Alleen wanneer je Simplicate account op de branche Detachering staat kun je gebruik maken van deze optie. Dit kun je controleren door te gaan naar Instellingen > account > Abonnement.

Ben je geen detacheerder maar wil je wel gebruik maken van deze functie? Neem dan contact op met support@simplicate.nl

Vervolgens stel je onder het bedrijfsprofiel in dat je gebruik wilt maken van een G-rekening en vul je het IBAN nummer en het standaard percentage in. Dit kun je controleren/aanpassen via Instellingen > Account > Bedrijfsprofiel.

Maak voor het gebruik van G-rekeningen een apart factuursjabloon (via Instellingen > Facturen > Factuursjablonen) aan, welke je gebruikt wanneer je een factuur stuurt.

In de voettekst vermeld je de informatie voor jouw klant/inlener. Hierbij kun je gebruik maken van zogenaamde placeholders, waardoor deze gegevens/bedragen automatisch worden ingevuld. Een placeholder kun je toevoegen door op [p] te klikken.

De volgende placeholders zijn beschikbaar:

• IBAN G-rekening
  • Percentage G-rekening
  • Percentage IBAN
  • Bedrag G-rekening: dit veld berekent het factuurbedrag inclusief BTW keer het percentage wat naar de G-rekening gaat
  • Bedrag IBAN: dit veld berekent het factuurbedrag incl. BTW. -/- Bedrag G-rekening