G-rekening

Inge Terpstra avatar
Geschreven door Inge Terpstra
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een G-rekening of een gesloten rekening wordt gebruikt in de detacheringsbranche. Dit artikel van de belastingdienst geeft meer uitleg >

Het werken met een G-rekening is enkel mogelijk wanneer de branche op 'detachering staat'. Vervolgens kan via [email protected] de optie om hier gebruik van te maken aangevraagd worden.

Je kunt per project instellen of je wel of niet gebruik wilt maken van de G-rekening voor een specifiek project. Het genoteerde percentage in het bedrijfsprofiel wordt automatisch overgenomen, maar kan hier eventueel aangepast worden.

Ook op de (concept)factuur kun je deze gegevens instellen/ aanpassen via 'meer' > eigenschappen:

Instellingen

Alleen wanneer je Simplicate account op de branche Detachering staat kun je gebruik maken van deze optie. Dit kun je controleren door te gaan naar Instellingen > Account > Abonnement.

Ben je geen detacheerder maar wil je wel gebruik maken van deze functie? Neem dan contact op met [email protected]

Vervolgens stel je onder het bedrijfsprofiel in dat je gebruik wilt maken van een G-rekening en vul je het IBAN-nummer en het standaardpercentage in. Dit kun je controleren/aanpassen via Instellingen > Account > Bedrijfsprofiel.

Maak voor het gebruik van G-rekeningen een apart factuursjabloon aan (via Instellingen > Facturen > Factuursjablonen), welke je gebruikt wanneer je een factuur verstuurt.

In de voettekst vermeld je de informatie voor jouw klant/inlener. Hierbij kun je gebruik maken van zogenaamde placeholders, waardoor deze gegevens/bedragen automatisch worden ingevuld. Een placeholder kun je toevoegen door op [p] te klikken.

De volgende placeholders zijn beschikbaar:

• IBAN G-rekening

• Percentage G-rekening

• Percentage IBAN

• Bedrag G-rekening: dit veld berekent het factuurbedrag inclusief btw keer het percentage wat naar de G-rekening gaat

• Bedrag IBAN: dit veld berekent het factuurbedrag incl. BTW. -/- Bedrag G-rekening