In de planningsmodule van Simplicate kun je eenvoudig via een zelf gekozen overzicht (dag, week of maand) uren registreren en/of planning voor meerdere medewerkers. 

Ga naar Uren > Planning. Hier zie je direct een overzicht van alle medewerkers voor de komende dagen. Rechtsboven kun je de weergave wijzigen naar dag, week of maand en via het kalendertje navigeer je snel naar een bepaalde datum. 

Linksboven kun je daarnaast filters toepassen, zodat je alleen de uren ziet van één of meerdere projecten, medewerkers en/of teams.

Uren registreren / plannen

In de planningsmodule kun je eenvoudig uren registreren / plannen door op het plusje [+] te klikken. Zodra je met de muis naar een dag gaat, dan zie je het plusje vanzelf verschijnen:

Zodra je hier op klikt, kies je een project, dienst en urensoort en vul je het aantal uur en eventueel een toelichting in. 

Simplicate toont vervolgens automatisch wat de bijbehorende begrote, bestede, geplande en resterende uren zijn. 

De uren die je hier registreert worden automatisch ook gesynchroniseerd in de timesheet- en agendaweergave.

Verplaatsen, kopiëren, wijzigen, splitsen

Heb je eenmaal uren geregistreerd / gepland, dan kan je dit eenvoudig verplaatsen, kopiëren, wijzigen of splitsen. 

Via de rechtermuisknop kun je de uren:

  • Kopiëren
    Het hele 'blok' wordt gekopieerd, waarna je dit ergens anders neer kunt zetten.
  • Wijzigen
    Er wordt een pop-up geopend, waarna je de uren aan kunt passen.
  • Splitsen
    De uren worden door de helft gesplitst, waarna je vervolgens verder kunt gaan met kopiëren, wijzigen en/of verplaatsen.

Je kunt het hele blok ook verplaatsen door op het blok te klikken, de muis vast te houden en het blok daarmee naar een andere datum of medewerker te verplaatsen. 

Heeft u het antwoord gevonden?