Alle collecties
Sales
Werken in Sales
Google Fonts instellen op offertesjabloon
Google Fonts instellen op offertesjabloon

Het is mogelijk om een keuze te maken uit alle beschikbare Google Fonts en deze in te stellen op je offertesjabloon.

Erwin Vos avatar
Geschreven door Erwin Vos
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de offerte-editor in Simplicate maak je gemakkelijk offertes in je eigen huisstijl. Voorheen kon je kiezen uit de populairste Google Fonts. Vanaf nu heb je de beschikking over zo goed als alle beschikbare Google Fonts! Zo kun je je offertes nog beter laten aansluiten op je huisstijl.

In de offerte-editor heb je aan de rechterkant de mogelijkheid om een lettertype te kiezen. Via 'Beheer offertefonts' heb je de keuze uit alle beschikbare Google Fonts en kun je vervolgens kiezen welke Google Fonts jij in de selectie wil opnemen.

In dit overzicht kun je middels de zoekbalk zoeken naar de gewenste lettertypes. Vervolgens verschijnen de zoekresultaten in de kolom ‘Google Fonts bibliotheek’ en kun je het lettertype toevoegen aan jouw selectie middels het ‘+’ teken. Na het maken van de selectie kun je je geselecteerde lettertypes toepassen in de offerte. Het is ook mogelijk om lettertypes weer uit de selectie te halen. Dit doe je door op het kruisje achter de betreffende Google Font te klikken.

Niet elk lettertype beschikt standaard over de opties 'Regular', 'Bold' en 'Italic'. Per lettertype is aangegeven welke optie beschikbaar is.

Daarnaast is de selectie die je instelt op het offertesjabloon ook bepalend voor de lettertypes die zichtbaar zijn op het sjabloon in het salestraject. De medewerkers die het sjabloon dus gebruiken binnen salestrajecten hebben alleen de keuze uit de Google Fonts die zijn geselecteerd op het offertesjabloon in de instellingen. Tenzij deze medewerkers ook offertesjablonen mogen bewerken.

Was dit een antwoord op uw vraag?