Product Update november 2023

Nieuwe BI-rapportage: omzet per fte, leg declaraties vast via de app en meer...

Jorrit Vermeulen avatar
Geschreven door Jorrit Vermeulen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In november zijn er weer diverse verbeteringen doorgevoerd. Een overzicht:

Nieuwe BI-rapportage: omzet per fte (alleen UE)

De 'omzet per fte' laat de gemiddelde jaaropbrengst zien per medewerker op basis van voltijd dienstverband. Het is een bekende uitdrukking om de prestaties van je bedrijf te meten en te vergelijken met andere bedrijven.

De rapportage laat o.a. de ontwikkeling en vergelijking met vorig jaar zien. Vanuit Simplicate delen we regelmatige benchmarkcijfers, zodat je jouw gerealiseerde omzet per fte kunt vergelijken met branchegenoten.

BI-rapportages zijn onderdeel van Ultimate Efficiency.

Declaraties en Face ID via de Simplicate App

Via de Simplicate App registreer je naast uren en kilometers voortaan ook declaraties op een project.

Boek bijvoorbeeld OV-kosten die doorbelast moeten worden.

1. Maak binnen Uren een nieuwe declaratie aan

2. Kies het project en maak een foto van de bon

Webinar

Daarnaast log je via Face ID ☺️ nu nog sneller en veiliger in.

Extra filters voor indexeren van tarieven

Wanneer je je tarieven bepaalt op basis van uren- en/of kostensoorten, indexeer je deze nu nog eenvoudiger.

Er zijn extra filters beschikbaar waarmee je de tarieven alleen indexeert onder bepaalde voorwaarden.

Indexeer bijvoorbeeld alleen op bepaalde dienstverlening of de status op het project.

API-changes

Capaciteitsplanning / Projecten

Om de laatst aangemaakte en gewijzigde taken op te halen via de API, zijn de waarden 'created_at' en 'updated_at' toegevoegd aan het /projects/assignment endpoint.

Zo haal je eenvoudig de nieuwste of gewijzigde taken op, zonder de hele dataset op te halen.

HRM

Updated PUT api/v2/hrm/employee/{id} with these checks on if the employee status can be set to unemployed:

• The employee user must have status blocked

• All timetables of the employee must have an end date