Aankondigingen
Verhuizing naar Amazon Web Services

Begin 2024 verhuist Simplicate naar AWS. In dit artikel lees je hier meer over.

Jorrit Vermeulen avatar
Geschreven door Jorrit Vermeulen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

De verhuizing is nodig om de kwaliteit van ons product te verbeteren, de groei van onze klanten én data blijvend te ondersteunen en sneller door te ontwikkelen. Zo kunnen we samen met jou duurzaam doorgroeien.

Data verhuist naar Amazon Web Services

Na een zorgvuldige selectieprocedure hebben we gekozen om te verhuizen naar Amazon Web Services (AWS). We kiezen hiermee voor de meest innovatieve cloud-locatie waarbij je data binnen Europa blijft. Dit biedt veel mogelijkheden:

• Verbeterde cybersecurity
    Je software is voorzien van de modernste beveiligingstechnieken. Een voorbeeld: je data wordt nu ook versleuteld opgeslagen, bovenop de beveiligde verbindingen waar je nu al gebruik van maakt.

• Schaalbare infrastructuur
    ​De nieuwe AWS-infrastructuur schaalt automatisch mee in drukke tijden. Daardoor worden de servers minder zwaar belast en blijft Simplicate snel werken.

• Soepele uitrol van software

Het proces van softwareversies uitrollen is geautomatiseerd. Daardoor gaat het sneller en stabieler.

• Sneller ingrijpen bij calamiteiten
    In het geval van calamiteiten in het data- of rekencentrum kunnen we Simplicate nog sneller dan voorheen weer beschikbaar maken, ook in een andere locatie binnen Europa.

• Tot 60% energiezuiniger
    Dit rekencentrum gebruikt processoren die tot 60% energiezuiniger zijn dan traditionele alternatieven.

Planning

In januari 2024 starten we met de verhuizing van Simplicate-omgevingen, dit doen we in fases buiten kantooruren.

De verwachting is dat het eerste kwartaal van 2024 iedereen over is gezet. Hiervoor hoef je zelf niks te doen of aan te passen.

Dit betekent de verhuizing voor jou

Twee dagen voor de migratie ontvangt de accounteigenaar bericht als jouw omgeving aan de beurt is, zodat je medewerkers tijdig kunt informeren.

Buiten kantooruren is Simplicate dan in de meeste gevallen maximaal drie uur onbeschikbaar.

Deze ontwikkeling heeft als gevolg dat we bijlage 2 van de verwerkersovereenkomst updaten. Ook vind je een samenvatting van andere aanpassingen op deze wijzigingspagina.