Alle collectiesKoppelingen en integraties
Hoe maak je gebruik van de integratie tussen Simplicate en ClockAssist?
Hoe maak je gebruik van de integratie tussen Simplicate en ClockAssist?

Lees hier hoe je gebruik kunt maken van de integratie met ClockAssist.

Hanno Hübner avatar
Geschreven door Hanno Hübner
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Bijhouden van tijd - Niemands favoriete bezigheid

Een kernfunctionaliteit van Simplicate is de urenregistratie in de urenmodule. Het volledige schrijven van uren zorgt voor inzichten in de besteding van je uren en hoe zicht dit verhoudt tot je budgetten. Verder is het de basis voor facturatie bij het werken met nacalculatie diensten. Het onderstaande artikel gaat er nog verder op in waarom het zo belangrijk is dat je je uren volledig schrijft.

Het kan echter lastig en niet altijd plezierig zijn om zelf precies bij te houden waar je op een dag allemaal mee bezig bent geweest. Bijvoorbeeld, wanneer ben je precies begonnen met je werk voor klant A voordat je overging naar je werk voor klant B? Om dit proces te vergemakkelijken, is er een integratie ontwikkeld tussen Simplicate en ClockAssist die je tijdsbesteding automatisch en nauwkeurig in de gaten houdt.

Deze integratie registreert niet alleen de tijden die je aan je werkzaamheden besteedt, maar documenteert ook inhoudelijk waar je je tijd aan hebt besteed. Hierdoor biedt het later een geheugensteun voor je urenregistratie. Je hoeft dus niet meer voortdurend zelf je activiteiten te documenteren en kunt je volledig richten op je taken van de dag.

Voor een volledige beschrijving van de functies van de integratie en vind je hier een artikel van ClockAssist. Daarnaast hebben we op 16 april 2024 een webinar over de integratie gehouden welke je via deze link terug kunt kijken.

Hoe installeer je de integratie?

De integratie met ClockAssist kan je net zoals andere integraties met Simplicate makkelijk installeren in de instellingen onder Account > Integraties.

Wanneer je in het scherm dat je vervolgens voor je ziet op Activeer klikt, word je doorgestuurd naar de installatiepagina van ClockAssist waar je vervolgens kan klikken op Activeer gratis voor Simplicate.

Nadat je vervolgens je e-mailadres hebt ingevoerd krijg je de mogelijkheid om de browserextensie voor ClockAssist te installeren. Op dit moment biedt ClockAssist extensies voor o.a. de volgende browsers:

• Google Chrome

• Firefox

• Microsoft Edge

• Safari

• Alle browsers gebouwd op Chromium (bijv. Arc, Brave of Opera)

Nadat je de extensie hebt geïnstalleerd, kun je terugkeren naar de urenmodule in Simplicate. Mogelijk moet je de pagina op dit punt nog een keer verversen. Je ziet nu rechtsonder in je scherm een venster van ClockAssist verschijnen.

En dat was het al: Je kunt meteen aan de slag met de integratie. Reeds na een klein aantal minuten zal de integratie de eerste werkzaamheden waarnemen en in voor je in kaart brengen.