Bij Instellingen > Projecten > Urenregistratie kun je de instellingen met betrekking tot de urenregistratie instellen:

Weergave voor tijdregistratie

Leuker kunnen we hier niet maken, makkelijker wel! Daarom hebben we veel tijd besteedt aan de manier waarop je je uren kunt plannen/registreren in Simplicate.

Je bepaalt bij deze instelling voor het hele bedrijf via welke weg de uren geregistreerd moeten/kunnen worden:

• Agenda
  • Timesheet
  • Keuze aan gebruiker
    Wanneer je de keuze aan de gebruiker over laat, dan kun iedereen dit voor zich zelf bepalen via zijn/haar profiel (rechtsboven in Simplicate)

Agendaweergave

Je stelt hier de standaard weergave in voor iedereen. Iedereen kan hier vervolgens wel zelf van afwijken:

• Dag
  • Week
  • Werkweek

Starttijd in agenda

Dit is letterlijk de 'vanaf' tijd in de agenda. Eerder dan dit tijdstip kan er dus ook geen tijd geregistreerd worden.

Eindtijd in agenda

Dit is letterlijk de 'eind' tijd in de agenda. Later dan dit tijdstip kan er dus ook geen tijd geregistreerd worden. Let op: als je hier geen limiet aan wil geven, noteer hier dan 23:59. Vul hier geen 0:00 in!

Minimum tijdseenheid

Het aantal minuten of uren die je hier in vult, is het minimaal aantal stappen wat gebruikt wordt om de uren in de agenda te registreren. Indien hier 00:30 wordt ingevuld, zal het schrijven van uren in de agenda gedaan worden met stappen van 30 minuten.

Gebruik locatie in agenda

• Ja
  • Nee

Wanneer je deze instelling op ja zet, dan kun je in de agendaweergave een locatie noteren. Je hebt bij de locatie altijd twee opties: die van het eigen bedrijf, of die van de klant. De locatie in de agenda heeft verder geen functie en is ook nergens anders aan gekoppeld.

Urencontrole

De urencontrole functionaliteit biedt de mogelijkheid om uren te controleren en accorderen. Door deze functie aan te zetten dienen uren op nacalculatie eerst goedgekeurd te worden voordat deze bij gereed voor facturatie komen te staan.