Alle collecties
HRM
Werken in HRM
Herhalend/terugkerend verlof of verzuim registreren
Herhalend/terugkerend verlof of verzuim registreren

In dit artikel lees je hoe je gemakkelijk herhalend verlof of verzuim kan registreren.

Wessel Bennink avatar
Geschreven door Wessel Bennink
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer een medewerker binnen je organisatie bijvoorbeeld een dag in de week ouderschapsverlof heeft of een re-integratietraject doorloopt, wil je hier herhalend verlof of verzuim voor registreren in Simplicate.

In essentie is het in Simplicate niet mogelijk om herhalend verlof of verzuim te registreren, daarom adviseren wij de volgende werkwijze.

Dit kun je het gemakkelijkst doen door het rooster van deze medewerker tijdelijk aan te passen, en na het registreren van het verlof of verzuim het rooster weer aanpassen naar de oude situatie. In dit artikel laten we zien hoe het werkt.

Om deze gedeeltelijke reeks te registreren, is het dus nodig om het rooster tijdelijk aan te passen. Dit kun je doen via HRM > betreffende medewerker > Rooster.

Als je bijvoorbeeld voor de komende maanden op elke maandag verlof of verzuim wil registreren, stel je het rooster in dat de medewerker elke maandag 8 uur werkt en de overige dagen zet je op 00:00 uur.

In de agenda weergave in de urenmodule (Registreren) wordt deze dag nu wit getoond, en de overige dagen grijs. In het witte vlak kun je een urenblok trekken en kiezen voor verlof of verzuim > ‘Hele dag’ aanvinken > Einddatum reeks invullen.

Startdatum, einddatum en 'Hele dag' instellen in de pop-up:

Vervolgens kan het rooster weer aangepast worden naar oorspronkelijke situatie, dus bijvoorbeeld 40 uur.

Nadat het rooster is aangepast, is er herhaaldelijk verlof of verzuim geregistreerd tot de ingestelde einddatum op en is het rooster weer beschikbaar om op de overige dagen uren op te registreren.


In onderstaande artikel lees je meer over herhalende urenblokken in Simplicate.

Was dit een antwoord op uw vraag?