Sales
Werken in Sales
Weergave van open salestrajecten

Overzicht in twee smaken: Grid en Pipeline

Jan van der Weide avatar
Geschreven door Jan van der Weide
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In de Sales-module vind je een overzicht van bestaande salestrajecten. Aan de hand van de tabbladen krijg je inzicht in trajecten die 'Open', 'Geaccepteerd' en 'Afgewezen' zijn en daarnaast kun je middels het tabblad 'Alle' een overzicht genereren van alle bestaande salestraject, ongeacht de status.

Op tabblad 'Open' kun je de lopende salestrajecten op twee manieren weergeven. Dit kan middels een 'Grid' of middels een 'Pipeline'. Schakelen tussen deze twee weergaves doe je aan de hand van de icoontjes naast de groene knop 'Nieuw':

Is het icoontje links grijs, dan is de Grid-view geselecteerd, is de rechter grijs, dan zie je de salestrajecten middels de Pipeline-view.

Grid

In de Grid-view worden de open salestrajecten onder elkaar getoond. Voor elk salestraject tonen we standaard de volgende kolommen:

• Omschrijving: de naam van het salestraject inclusief de CRM-relatie die aan het salestraject is gekoppeld;

• Verantwoordelijke: de medewerker die verantwoordelijk is voor het salestraject;

• Voortgang: de voortgangsfase waarin het traject zich bevindt;

• Potentiële omzet: de omzet die je verwacht te realiseren wanneer het salestraject wordt geaccepteerd;

• Aangemaakt: de datum waarop het salestraject is gecreëerd;

• Update: de datum waarop het salestraject voor het laatst is gewijzigd.

De volgorde wordt bepaald aan de hand van de sortering. Wil je de sortering wijzigen? Klik dan simpelweg op één van de kolommen. Aan de rechterzijde van het overzicht vind je diverse filtermogelijkheden. Zo selecteer je bijvoorbeeld eenvoudig alle salestrajecten waar een offerte is verstuurd of filter je zodanig dat je inzicht krijgt in de trajecten van een bepaalde salesverantwoordelijke.

Pipeline

In de Pipeline-view worden de open salestrajecten getoond op basis van de voortgangsfase waarin het traject zich bevindt. Zo zie je in één overzicht hoeveel salestrajecten zich in welke voortgangsfase bevinden. Je ziet dus letterlijk wat er waar 'in de pijplijn' zit.

Vanuit deze weergave kun je gemakkelijk de voortgang van de salestrajecten beheren. Verandert de voortgang? Dan sleep je het traject eenvoudig naar de juiste fase. Simplicate past automatisch de scoringskans en de datum van update aan.

Het is zelfs mogelijk om vanuit de Pipeline-view een traject te accepteren of af te wijzen. Om dit te realiseren sleep je een traject naar de onderzijde van het scherm. Heb je het salestraject helaas verloren? Dan sleep je het traject naar linksonder. Heb je het traject gewonnen? Dan sleep je hem naar rechtsonder. In dat laatste geval vieren we de deal met confetti:

Meer leren over de Sales-module? Klik op onderstaand artikel.