API-key aanmaken en verwijderen

Lees in dit artikel hoe je een API-key of API-sleutel kunt aanmaken en verwijderen.

Jim Swarte avatar
Geschreven door Jim Swarte
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Simplicate heeft een Publieke API waarmee je bepaalde informatie en functionaliteiten in Simplicate kunt ontsluiten naar andere pakketten. Maar: omgekeerd geldt hetzelfde. Simplicate laat ook andere API’s toe. Zo kunnen er koppelingen worden gemaakt met bijvoorbeeld Yuki, Exact Online, Twinfield of Payt.

In dit artikel lees je hoe je een API-key kunt aanmaken in Simplicate, zodat je Simplicate kunt koppelen met andere pakketten. Een API-key is altijd direct gekoppeld aan een Simplicate-gebruiker. De rechten die de gebruiker in Simplicate heeft, zullen daarom corresponderen met de rechten die de gebruiker in de API van Simplicate heeft:

• Als de gebruiker geen toegang heeft tot de HRM-module in Simplicate, zal de gebruiker ook geen toegang hebben tot de API-calls voor HRM.

API-key aanmaken

Via Instellingen > API vind je een overzicht met alle API-keys die zijn aangemaakt in Simplicate. Hier vind je zowel actieve als verlopen API-keys terug:

Door rechtsboven op de groene knop 'Nieuw' te klikken, maak je een nieuwe API-key aan voor een gebruiker in Simplicate. Hier kies je tevens direct de gewenste verloopdatum van de API-key. Je kunt een API-key aanvragen voor jezelf of voor een andere Simplicate-gebruiker:

Let op: zodra de verloopdatum van een API-key is bereikt, zal de API-key niet meer geldig zijn. Let er daarom goed op dat je de verloopdatum ergens noteert, zodat je tijdig een nieuwe API-key kunt aanvragen voor de gebruiker.

Het is niet mogelijk om de verloopdatum van een bestaande API-key te wijzigen.

Een API-key verwijderen

In ditzelfde scherm kun je ook een API-key verwijderen. Dit doe je door op het rode kruisje aan de rechterkant te klikken. Het kruisje zal tevoorschijn komen op het moment dat je cursor zich in de balk van de API-key begeeft: