BI: Workflows

Inzichten en exportmogelijkheden voor de openstaande én voltooide workflows

Harm-Jan Dijkhuis avatar
Geschreven door Harm-Jan Dijkhuis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoeveel workflows staan er eigenlijk nog open met een deadline op vorig jaar? Wat is de status van alle workflows die ik heb aangemaakt? Wat is de gemiddelde doorlooptijd van workflows?

Antwoord op dit soort vragen vind je in de workflow-rapportage in BI. Dit geeft je de mogelijkheid om goed bij te blijven met je workflows en processen verder te stroomlijnen.

Let op: workflows die gekoppeld zijn aan medewerkers in jouw organisatie worden niet meegenomen in dit rapport vanwege privacy. Dit gaat dus om persoonlijke workflows uit de HRM-module.


Overzichtsweergave

Het rapport geeft je de volgende inzichten:

  • Aantallen: Openstaande versus voltooide workflows

  • Aantallen: Aangemaakt per maand

  • Aantallen: Openstaand per deadline

  • Aantallen: Workflows per workflowtype.

  • Aantallen: Openstaand per medewerker

  • Gemiddelde doorlooptijd: Per workflowtype in dagen. Doorlooptijd is gebaseerd op 'aanmaakdatum' en datum 'laatste wijziging' voor voltooide workflows.

Al deze overzichten zijn te filteren om verschillende inzichten te krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld een filter zetten op aanmaakdatum én datum deadline gecombineerd.

Detailweergave

In de detailweergave staat een tabel met alle workflows in de selectie. Deze tabel is te exporteren naar .csv wat gemakkelijk omgezet kan worden naar bijvoorbeeld Excel.

Let op: een aantal datavelden vervallen zodra een workflow 'voltooid' is. Dit kan dus in filters anders uitpakken dan van te voren verwacht. Het gaat hier om: 'Stap', 'Verantwoordelijke', 'Aangemaakt door'.

Was dit een antwoord op uw vraag?