Elke dienst is altijd gekoppeld aan een omzetgroep, zodat de factuur automatisch op de juiste omzetgroep geboekt wordt.
Maak je gebruik van een boekhoudkoppeling, dan koppel je de omzetgroepen eenmalig aan de grootboekrekeningen, zodat de factuur ook automatisch geboekt wordt op de juiste grootboekrekening.

Een omzetgroep toevoegen

Ga naar Instellingen > Projecten > Omzetgroepen:

Voeg hier, via de +Nieuw knop rechtsboven, de omzetgroepen toe die jij graag wilt gebruiken.

Een omzetgroep koppelen aan een dienst

Via Instellingen > Projecten > Diensten kun je per dienst alvast een omzetgroep koppelen:

Wanneer je in 9 van de 10 gevallen dezelfde omzetgroep koppelt aan een dienst, dan adviseren we dit alvast hier in te stellen. Dat scheelt elke weer bij het toevoegen van een dienst. Per keer kun je er namelijk gewoon nog van afwijken:

Omzetgroep koppelen aan een grootboekrekening

Maak je gebruik van een boekhoudkoppeling, dan koppel je eenmalig de omzetgroepen aan de grootboekrekeningen van je boekhoudpakket. Dit doe je bij Instellingen > Facturen > Boekhoudkoppelingen > Instellingen.

Een omzetgroep verwijderen / blokkeren

Wanneer je geen gebruik meer wilt maken van een omzetgroep, dan kan je dit altijd blokkeren. Alleen als je er nooit gebruik van hebt gemaakt, kun je de omzetgroep verwijderen.