Je kunt uren schrijven op deze dienst om de voortgang te kunnen bewaken. Maak hiervoor een dienst aan op een project en selecteer bij 'Factuurmethode' vaste prijs.

Specificaties van de dienst instellen

In het tabblad 'Diensten' op het project kunnen de verdere specificaties van de dienst worden ingesteld: Wat is de looptijd van de dienst, de datum van factureren en moeten er uren worden geschreven ter bewaking van het budget.

De looptijd van de dienst kan worden ingesteld bij 'Begindatum' en 'Einddatum'. Bij 'Te factureren vanaf' kun je de datum invullen waarop Simplicate de factuur klaar moet gaan zetten.

Om de voortgang van de dienst te kunnen bewaken dienen medewerkers uren te kunnen schrijven. Dit kan gedaan worden door urensoorten toe te voegen aan de dienst. En om kosten te kunnen budgetteren op de dienst kunnen kostensoorten worden toegevoegd. 

Van project naar factuur

De diensten met de factuurmethode vaste prijs worden in de facturatie klaargezet wanneer de datum van facturatie van die desbetreffende dienst is aangebroken. Vanuit de module 'Facturen' en dan het tabblad 'Te factureren' kun je de dienst(en) doorklikken naar een factuur door ze te selecteren en te klikken op 'Maak factuur':

Beëindigen van een dienst
Wanneer er uren geschreven worden op een vaste prijs dienst kan de dienst worden beëindigd door een einddatum in te vullen. Wanneer er geen uren geschreven worden zal de dienst automatisch beëindigd worden wanneer de dienst, of alle termijnen gefactureerd zijn. 

Heb je het antwoord gevonden?