Betaalcondities

Stel de juiste betaalcondities in en zorg dat de factuur op tijd en op de juiste manier betaald wordt!

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Standaard beschikt Simplicate over de volgende betaalcondities:

Je kunt de betaalcondities eenvoudig zelf aanpassen (Via Instellingen > Facturen > betaalcondities) door erop te klikken. Heb je meer/andere betaalcondities nodig dan kun je die makkelijk toevoegen via de '+Nieuw' knop, rechtsboven.

Bij 'Voorkeur betaalconditie' selecteer je de betaalconditie die het meest gebruikt wordt. Deze betaalconditie wordt dan standaard toegepast wanneer je een nieuwe CRM-relatie aanmaakt.

Let op: het goed toepassen van de betaalconditie is erg belangrijk. Maak je gebruik van een boekhoudkoppeling dan wordt deze betaalconditie ook meegestuurd.

CRM - Voorkeurinstellingen voor de facturatie

Nu de instellingen goed staan, kun je per CRM-relatie de betaalconditie instellen. Ga naar CRM > Klik op het bedrijf of de persoon > Facturatie > Voorkeurinstellingen voor de facturatie.

Bij betaalconditie selecteer je de afgesproken betaalconditie. Voor elke factuur die je naar deze relatie stuurt, wordt dus automatisch deze betaalconditie aangehouden.

Let op: per project en per factuur zou je hier nog van af kunnen wijken.