Activeren van notificaties

Voordat je notificatie kunt gebruiken, is het belangrijk om in te stellen welke je wilt activeren en wie de notificatie ontvangt moet ontvangen.

Dit kun je instellen door te gaan naar Instellingen > Account > Notificaties.

Verschillende notificatie types: 

Per type notificatie geven we aan wat je er als gebruiker mee kunt en wie hiervoor een notificatie krijgt indien er een wijziging of event plaatsvindt.

Binnen de verschillende notificaties heb je standaard de keuze om uit de volgende ontvangers te kiezen: Rechtengroep of specifieke gebruikers. 

CRM 

 • Een relatiebeheerder is gewijzigd: Indien een medewerker een nieuwe klant op zijn/haar naam krijgt, dan ontvangt de medewerker hiervan een notificatie indien ingesteld is dat ook de Relatiebeheerder een notificatie moet ontvangen.

  Hierbij is wel belangrijk om te vermelden dat alleen degene die de nieuwe relatiebeheerder wordt de notificatie ontvangt. Indien de wijziging door de relatiebeheerder zelf wordt gedaan zal er geen notificatie worden gestuurd. Immers de medewerker weet zelf dat hij/zij zichzelf aan de relatie heeft gekoppeld.

  Notificatie moment: Zodra de wijziging opgeslagen is, zal de betreffende relatiebeheerder hier een notificatie van krijgen.

 • Een persoon is over 5 dagen jarig: Indien bij een (contact)persoon een geboortedatum is gevuld, dan is het mogelijk om hiervan een notificatie te ontvangen.

  Notificatie moment: Er wordt door Simplicate gekeken naar vandaag tot en met 5 dagen in de toekomst om de notificatie te triggeren. Elke ochtend controleert Simplicate of er iemand over 5 dagen jarig is.

HRM

 • Een medewerker is over 5 dagen jarig: Bij deze notificatie is het mogelijk dat bijvoorbeeld de leidinggevende van de medewerker door Simplicate wordt herinnerd dat een medewerker jarig is.

  Notificatie moment: Er wordt door Simplicate gekeken naar vandaag tot en met 5 dagen in de toekomst om de notificatie te triggeren. Elke ochtend controleert Simplicate of er iemand over 5 dagen jarig is.

 • Een contract vervalt over 45 dagen: Handig voor de leidinggevende die het contract met de medewerker moet bespreken. Simplicate stuurt automatisch 45 dagen voordat het einde van het contract een notificatie.

  Notificatie moment: De notificatie komt naar voren tot en met 45 dagen tot het einde van het contract. Simplicate controleert hier iedere ochtend op.

Sales

 • Een slagingspercentage is gewijzigd: Als deze geactiveerd is dan ontvangt de verantwoordelijke van het salestraject een notificatie zodra een collega het slagingspercentage aanpast. De verantwoordelijke kan dan inspelen op deze wijziging door bijvoorbeeld contact op te nemen met de klant en een offerte uit te brengen.

  Notificatie moment: Simplicate zal om de 4 uur deze notificatie bijwerken.

 • Een deal is geaccepteerd:  Zonder naar het geaccepteerde sales overzicht te gaan, weet een verantwoordelijke dat er een deal geaccepteerd is door een collega.

  Notificatie moment: Simplicate zal om de 4 uur deze notificatie bijwerken.

 • Een deal is afgewezen: Helaas komt het ook voor dat deals worden afgewezen. Door een notificatie te krijgen, kan de verantwoordelijke hier sneller op inspelen.

  Notificatie moment: Simplicate zal om de 4 uur deze notificatie bijwerken.

Projecten

 • Een dienst binnen een project heeft het urenbudget voor 75% verbruikt:  Krijg als projectleider een notificatie wanneer een budgetoverschrijding dreigt. Er wordt hierbij gekeken naar het aantal uren van het urenbudget versus de besteding hiervan (=> 75%).

  Belangrijk: deze notificatie geldt alleen voor vaste prijs en nacalculatie diensten.

  Notificatie moment: Simplicate zal om de 4 uur deze notificatie bijwerken, dus deze zal niet direct zichtbaar zijn zoals bij het wijzigen van een relatiebeheerder op CRM.

Indien een medewerker een notificatie heeft ontvangen, dan kan hij/zij rechtsboven zien welke notificaties er aanwezig zijn en hierop doorklikken om de onderliggende informatie te raadplegen:

Indien een notificatie reeds gelezen is, zal deze nog wel in het overzicht staan maar zal deze grijs weergegeven worden.

Heeft u het antwoord gevonden?