In dit artikel wordt uitgelegd hoe je facturen kunt versturen, waarbij de klant via iDEAL de factuur kan betalen.

• Instellen Mollie-integratie

• Instellen iDEAL-integratie

Let op: op dit moment kun je de iDEAL-integratie alleen gebruiken als je één bedrijfsprofiel hebt.

Instellen Mollie-integratie

Om gebruik te kunnen maken van de iDEAL-functionaliteit, moet eerst een koppeling met Mollie worden gelegd in Simplicate. Hiervoor is een account bij Mollie nodig, omdat een API-key moet worden ingevuld:

• Activeer de Mollie-integratie in Simplicate:
    Ga naar Instellingen > Integraties > Mollie. Klik hier op 'Mollie' en installeer de integratie.

• Vul de API-key vanuit Mollie in, om de koppeling met Simplicate te leggen. Meer informatie over API-keys in Mollie, vind je op de site van Mollie.

• Klik hierna op de groene knop 'Verificatie starten'

• Klik rechtsonder op 'opslaan'.

Nadat je dit hebt gedaan, is de koppeling met Mollie gelegd en kun je je facturen laten betalen middels iDEAL.

Instellen iDEAL-functionaliteit

De iDEAL-functionaliteit kun je vervolgens in de begeleidende mail van de factuur invoegen, zodat de klant in de mail van de factuur de iDEAL-knop krijgt en op die manier de factuur kan betalen.

Via onderstaande stappen voeg je de iDEAL-betaalknop toe aan de mail:

• Ga naar Instellingen > Facturen > Factuursjablonen > desbetreffend factuursjabloon > tabblad E-mailsjabloon.

• Hier vul je in wat de begeleidende tekst in de e-mail moet zijn van de factuur die je verstuurt. Selecteer hier in het tekstveld de [P]-knop. Hiermee kun je een placeholder toevoegen.

• Selecteer vervolgens de placeholder 'iDEAL betaalknop'.

• Klik rechtsonder op 'opslaan'.

Als je dit op het factuursjabloon hebt ingesteld, kun je de factuur versturen naar de klant. In de begeleidende mail ziet de klant vervolgens de iDEAL-betaalknop terugkomen op de plek waar de placeholder is ingesteld in het factuursjabloon.

De klant kan nu de factuur middels iDEAL betalen.

De iDEAL-knop ziet er in de mail die de klant ontvangt als volgt uit:

Let op: je kunt de iDEAL placeholder alleen in de begeleidende e-mail van een factuur gebruiken.