Verzuimregistratie door organisatie

Verzuim kan worden geregistreerd door gebruikers die hiervoor rechten hebben gekregen in de gebruikersgroepen. Het meest gebruikelijke is dat de HRM verantwoordelijke het verzuim inboekt voor de medewerker:

Je kunt verzuim van een medewerker registreren in HRM door onder het tabblad Verzuim een nieuw item toe te voegen:

Vaak kun je nog niet direct aangeven wanneer het verzuimt eindigt: zet dan een vinkje bij ‘Einddatum niet bekend’. Je kunt dan later de juiste einddatum invullen.

Verzuim registreren door medewerker

Je kunt als organisatie er ook voor kiezen om de medewerker zelf het verzuim te laten registreren in zijn of haar agenda. Geef de medewerker hiervoor de juiste rechten in de gebruikersgroepen:

Een medewerker kan vervolgens verzuim registreren in zijn of haar agenda of timesheet. Selecteer hierbij het interne project voor ‘Verzuim’’:

Dit wordt vervolgens direct verwerkt in het verzuim saldo van de medewerker: