Productiviteit

Tijd is maar een keer te besteden en daarom is het belangrijk om de productiviteit van de organisatie op peil te houden.

Prosper Rabo avatar
Geschreven door Prosper Rabo
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit rapport kijkt naar de productieve uren per medewerker en per project. Met de filters kun je vele dwarsdoorsneden maken om ook de cijfers per team en periode op te halen.

Productieve uren zijn ‘directe uren’. Dat wil zeggen: Uren die geschreven zijn op ‘klant’ projecten. In Simplicate staat de projectinstelling ‘project factureren’ op ‘Ja’.

In percentages wordt de volgende formule gebruikt:

Directe uren / Roosteruren - verlofuren

Anders dan in declarabiliteit rapportages worden correcties in dit rapport niet meegenomen. Het gaat hier om de ‘schone’ besteding.

Per medewerker in percentage & in uren

Deze weergaven maken duidelijk hoeveel (procent van de) uren de medewerkers productief geschreven hebben. Dit wordt afgezet tegen het target wat is ingevuld in het rooster van de medewerker in HRM.

Per project in uren

Deze weergave laat het aantal productieve uren zien per project, per dienst en per urensoort. Op die manier kun je snel inzichtelijk krijgen op welke werkzaamheden veel productief geschreven wordt in een periode.

Detailweergave

De detailweergave stelt je in staat je eigen tabellen weer te geven. Met rechtermuisknop op een kolomtitel kun je kolommen aan- en uitzetten.

Was dit een antwoord op uw vraag?