BI: Detail kosten

Krijg inzicht in alle geregistreerde declaraties en projectinkoop en exporteer voor verdere analyse.

Jan van der Weide avatar
Geschreven door Jan van der Weide
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Binnen BI worden enorm veel inzichten geboden door middel van rapportages. Het kan zijn dat je op zoek bent naar een aan geregistreerde en/of afgeboekte kosten. Wie heeft kosten geregistreerd? Zijn kosten al in rekening gebracht? Dit rapport helpt je onder andere op die vragen antwoord te verkrijgen

Het rapport is opgedeeld in een aantal KPI's en een detailweergave van de kosten.

De KPI's

De KPI's 'bewegen' mee met de filters die worden toegepast.

• Alle kostenregistraties: laat het totaal zien aan kostenregistraties in waarde en in aantal.

• Afboekingen: laat het totaal aan afboekingen zien in waarde en aantal.

• Declaraties: laat het totaal aan kostenregistraties zien die als 'declaratie' zijn geregistreerd door een medewerker vanuit de urenmodule in waarde en in aantal.

• Projectinkoop: laat het totaal aan kostenregistraties zijn die zijn geregistreerd via de projectenmodule (tabblad projectinkoop) zowel in aantal als waarde.

Detailweergave

In de tabel die je vindt onder de KPI's, zie je de kostenregistraties op basis van jouw filterselectie. Met een rechtermuisklik op de bovenzijde van de tabel zijn kolommen toe te voegen en te verwijderen. De volgende kolommen zijn beschikbaar:

• Datum (van de registratie)

• Factuurstatus (let op: bij facturatiemethode 'vaste prijs' en 'abonnement' zal de status altijd 'open' zijn)

• Factuurdatum (let op: bij facturatiemethode 'vaste prijs' en 'abonnement' zal de datum 'N/A' weergeven)

• Factuurnummer (let op: bij facturatiemethode 'vaste prijs' en 'abonnement' zal de datum 'N/A' weergeven)

• Relatie

• Project

• Projectleider

• Projectnummer

• Standaard dienst

• Dienst

• Dienstnummer

• Factuurmethode

• Medewerker (indien het projectinkoop betreft, toont deze kolom 'N/A')

• Kostensoort

• Type kostensoort (projectinkoop of declaratie)

• Totaal inkoopwaarde

• Aantal

• Totaal verkoopwaarde

• Datum afboeking

Nadat je je selectie hebt bepaald, kun je de dataset downloaden via de drie puntjes > Downloaden > CSV-bestand.

Het CSV-bestand is vervolgens te openen / te importeren in Excel voor verdere analyse.