Alle collectiesProduct Updates
Product Update juni 2024

Een terugblik op de ontwikkelingen van afgelopen maand, met onder andere: een toevoeging in BI & optimalisaties in de uren API

Dorine Jansen avatar
Geschreven door Dorine Jansen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Roosteruren toegevoegd in BI-rapport 'Uren per urensoort'

Het BI-rapport 'Uren per urensoort' liet al een mooi overzicht zien van de verdeling in geregistreerde uren. Het toevoegen van de roosteruren, biedt een nog completer overzicht en geeft je inzicht in de mate van volledige tijdsregistratie.

Accountancy velden bij collectief starten van workflows

Eerder dit jaar hebben we het mogelijk gemaakt om collectief workflows aan te kunnen maken vanuit projecten. Erg handig voor workflows die bijvoorbeeld op een grote selectie van je projecten van toepassing zijn.

Na feedback te hebben ontvangen op deze ontwikkeling, hebben we vorige maand een zoekfunctie toegevoegd om het toewijzen van de workflows makkelijker te maken. Deze maand hebben we de accountancy velden toegevoegd aan het collectief starten van workflows. Zodat de workflows die je start, in één keer bij de juiste persoon uit komen.

Toevoegingen in URL Uren module

Er zijn 2 onderdelen toegevoegd aan de URL in Uren > Registreren:

1. date (in YYYY-MM-DD format) om naar een specifieke week te navigeren

2. crm_employee_id om naar een specifieke medewerker te navigeren

Deze toevoegingen maken het mogelijk om direct via een URL naar een specifieke week van een bepaalde medewerker te navigeren. Zo attendeer je bijvoorbeeld eenvoudiger jezelf of een collega op een registratie in een bepaalde week.

External_url veld hours/hours endpoint

Vanaf nu is het external_url veld beschikbaar gemaakt op de hours entiteit. Het external_url veld wordt afgevuld wanneer je een urenregistratie doet via onze Jira koppeling en maakt het mogelijk om registraties van uren te koppelen aan een bepaald ticket in Jira.

custom_fields.external_url wordt hours.external_url

Door deze aanpassing is het mogelijk om te zoeken op de waarde in het external_url veld. Zo kun je bij het ophalen van de uren via de API bijvoorbeeld enkel de uren ophalen die bij een bepaald Jira ticket horen.

custom_fields.external_url zal in de toekomst komen te vervallen, deze exacte datum wordt nog gedeeld met onze klanten die gebruik maken van dit API endpoint. Momenteel werken beide velden nog, maar we raden aan om hours.external_url te gaan gebruiken.