Ga hiervoor naar Instellingen > CRM > Algemene CRM instellingen:

Dan heb je de keuze uit:

Vrije invoer:

Met deze keuze kun je een relatie elk relatienummer geven die je wil. Let op: het relatienummer mag in het geval van een bedrijf niet gebruikt zijn voor een ander bedrijf en bij een persoon niet gebruikt zijn voor een ander persoon.

Via teller:

Met deze optie laat je Simplicate automatische een relatienummer uit een vooraf ingestelde reeks in vullen. Deze reeks stel je in aan de hand van:

Voorloop:

Een voorloop is een standaard reeks bestaande uit één of meerdere letters en/of cijfers die voor de echte cijferreeks van het relatienummer wordt geplaatst. Wanneer je instelt dat de voorloop een jaartal is, dan zal bij het overgaan naar een nieuw jaar automatisch dat jaar gekozen worden als er een nieuwe relatie wordt aangemaakt.
De andere voorloopoptie is:

  • Eerste 3 of 4 letters van een relatienaam met of zonder "-" erachter.

Aantal cijfers: 

Hiermee geef je aan uit hoeveel cijfers het relatienummer bestaat. Dit aantal is exclusief het aantal cijfers dat eventueel onderdeel is van de voorloop. 

Volgend relatienummer: 

Je ziet hier het volgende relatienummer zoals opgebouwd uit de hiervoor genoemde instellingen. Dit volgende relatienummer kan je ook aanpassen, zodat het bijvoorbeeld aansluit op een bestaande reeks van relatienummers die je buiten Simplicate hebt gemaakt.

Na het aanvinken van deze optie, zul je het veld Relatienummer onder de Extra gegevens terug zien:

Het relatienummer dat je hier vult, wordt vervolgens "tussen haakjes" achter de organisatienaam getoond. 

Was dit een antwoord op uw vraag?