Alle collecties
Sales
Werken in Sales
Begeleidende e-mail bij offerte wijzigen
Begeleidende e-mail bij offerte wijzigen

De begeleidende e-mail voor bij het versturen van je offerte kun je aanpassen naar je eigen tekst.

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Begeleidende e-mail wijzigen

De begeleidende e-mail voor bij het versturen van je offerte kun je aanpassen naar je eigen tekst. Op deze manier hoeft de begeleidende email niet steeds handmatig per offerte worden opgesteld. Je kunt bij het versturen van de offerte hier nog van afwijken. Instellen van de e-mail doe je via het offertesjabloon (Instellingen > Sales > Offertesjabloon). 

E-mailsjabloon instellen

Om het e-mailsjabloon in te stellen kun je binnen het sjabloon naar het tabblad 'e-mail' navigeren. 

Hier kun je de onderwerpregel en de inhoud van de mail voorzien van vaste teksten en placeholders. De inhoud van de email kan worden gevuld onder ‘Inhoud email’. De grijs gearceerde teksten zijn 'Placeholders' en worden automatisch gevuld aan de hand van ingevoerde gegevens in bijvoorbeeld CRM. Deze placeholders kun je toevoegen door op 'Insert placeholder' te klikken en uit de dropdown de gewenste placeholder te kiezen. 

LET OP: wij raden aan om altijd zelf de tekst te typen in de tekstblokken en niet te kopiëren vanuit een ander programma (zoals bijvoorbeeld Word). Het kan dan voorkomen dat de opmaak van het andere programma wordt meegenomen en dit in Simplicate een andere weergave geeft dan gewenst.

Was dit een antwoord op uw vraag?