Smart BCC

Stuur e-mails, bcc één e-mailadres en Simplicate legt het automatisch op de juiste tijdlijn vast!

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het is via de Smart BCC functionaliteit mogelijk om alle berichten die je vast wilt leggen in Simplicate te versturen naar één e-mailadres.

Simplicate herkent vervolgens zelf welke tijdlijnen relevant zijn aan de hand van de inhoud van jouw e-mail. Om deze functionaliteit te gebruiken dien je een e-mail te sturen naar:
[bedrijfsnaam]@in.simplicate.nl

Let op: dit is de naam van jouw persoonlijke Simplicate-omgeving/domein, vul deze hier zonder blokhaken in.

Je krijgt hierna direct een mail terug van Simplicate. Als een tijdlijn in de CRM-module gevonden is, heeft Simplicate de tijdlijn automatisch voor je vastgelegd. Mocht er in een andere module (of meerdere modules) ook een relevante tijdlijn zijn gevonden, dan is het mogelijk om met één klik het bericht ook op deze tijdlijn vast te leggen. Dit geldt overigens ook andersom, mocht je een bericht niet op de tijdlijn van CRM vastgelegd willen hebben.

Aliassen

In verband met de veiligheid, checkt Simplicate uiteraard eerst of het e-mailadres waarvan de Smart-BCC e-mail afkomstig is, voorkomt in Simplicate. Mocht je werken vanuit een mailbox met meerdere e-mailadressen, dan kan het handig zijn om ook vanaf dat andere e-mailadres e-mails vast te kunnen leggen.

Hiervoor hebben we aliassen geïntroduceerd. Je kunt deze functionaliteit onder Mijn profiel instellen onder het kopje 'Aliassen'. Ieder e-mailadres dat je hier invoert, wordt vanaf dat moment ook geaccepteerd.

Let op: een e-mail adres kan maar één keer worden toegevoegd als een Smart-BCC alias. Wanneer je een alias gebruikt, geef je aan dat e-mails die vanuit de alias binnenkomen horen bij gebruiker X.

De koppeling tussen een alias en gebruiker is een 1-op-1 relatie. Op het moment dat een e-mail vanuit het alias e-mailadres op een tijdlijn in Simplicate wordt gelogd, wordt dit dus gekoppeld aan de gebruiker die het e-mailadres als Smart-BCC alias heeft toegevoegd.

Minimale bestandsgrootte voor bijlagen instellen

Regelmatig komt het voor dat je via de BCC-functionaliteit bestanden vastlegt in Simplicate die je eigenlijk niet vast wilt leggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan e-mailhandtekeningen. Je kunt daarom per bestandsextensie zelf instellen wat de minimale bestandsgrootte dient te zijn via Instellingen > Smart-BCC: