Via HRM > Medewerkers in dienst > Medewerkers selecteren > Acties > Verlof registreren kun je nu ook in één keer voor meerdere medewerkers tegelijk verlof registreren. Enorm handig voor bijvoorbeeld de feestdagen, collectieve vrije dagen etc.

Het werkt als volgt: je selecteert de medewerkers voor wie je verlof wilt registreren. Zodra je via Acties op Verlof registreren klikt, zie je de volgende pop-up tevoorschijn komen:

Je kiest de verlofsoort, geeft eventueel een reden mee, noteert de start- en einddatum en klikt op verlof registeren. Je krijgt dan nog een 'weet je het zeker' pop-up te zien, waarna je op 'ja' kunt klikken.

Op dat moment gaat Simplicate, rekening houdend met de begin- en eindtijden van de roosters, het verlof collectief registreren.

Let op: je kunt dit niet collectief terugdraaien. En: als je in de instellingen hebt aangegeven dat er een workflow gestart moet worden bij de verlofsoort, dan worden er dus ook collectief workflows gestart!