Activeren integratie

Om de Slack integratie te installeren ga je in Simplicate naar Instellingen > Account > Integraties:

Hier kun je doorklikken op de Slack integratie waar je vervolgens kunt klikken op de groene knop "Koppeling met Slack configureren".

Vervolgens wordt je doorgeleid naar een pagina waar je de te koppelen Slack omgeving kan ingeven en waar je moet inloggen op Slack.

Wanneer je bent ingelogd op de te koppelen Slack omgeving dan wordt je teruggeleid naar de koppeling in Simplicate. Hier vind je nu alle kanalen en gebruikers uit de Slack omgeving:

Koppelen Simplicate account aan Slack account (per gebruiker)

Wanneer de Slack integratie is geactiveerd zoals hierboven omschreven kan elke gebruiker nu in "mijn profiel" aangeven of hij/zij de notificaties ook in Slack wil ontvangen.

Wanneer je klikt op "Koppel Slack-gebruiker" wordt je weer doorverwezen naar de site van Slack waar je de koppeling met de ingelogde accounts kunt toestaan.

Wanneer de koppeling geslaagd is zul je dit als volgt terug zien:

Instellen notificaties

Nu is het enkel nog van belang om de notificaties zo in te stellen dat deze naar de juiste gebruikers en kanalen gestuurd worden. Je doet dit via Instellingen > Account > Notificaties.

De Slack kanalen staan nu ook tussen de opties voor "ontvangers". De kanalen zijn te herkennen aan de hashtags voor de naam. Om de notificatie direct naar 1 gebruiker te sturen kan de Simplicate gebruiker als ontvanger gekozen worden. De Simplicate gebruiker heeft immers zelf in zijn profiel de juiste Slack gebruiker gekoppeld.

In dit voorbeeld zijn er Slack ontvangers ingevuld voor de notificatie bij het wijzigen van een relatiebeheerder. Dit ziet er in Slack als volgt uit:

Kanaal:

Gekoppelde Slack gebruiker: