Slack-integratie

Integreer Simplicate met Slack en ontvang notificaties rechtstreeks in jouw Slack-kanaal.

Harm-Jan Dijkhuis avatar
Geschreven door Harm-Jan Dijkhuis
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Koppel Slack aan Simplicate

Om de Slack-integratie te installeren ga je in Simplicate naar Instellingen > Account > Integraties:

Klik op de Slack-integratie. Klik daarna op de groene knop 'Koppeling met Slack configureren'.

Vervolgens word je doorgeleid naar een pagina waar je de te koppelen Slack-omgeving kan ingeven en waar je moet inloggen op Slack.

Na het inloggen op Slack word je teruggeleid naar de koppeling met Simplicate. Hier vind je nu alle openbare kanalen.

Let op: de Slack-integratie kan geen notificaties naar privé-kanalen sturen.

Welke gegevens slaan wij op voor de koppeling?

Bekijk ons privacybeleid voor uitleg en lees hoe wij omgaan met persoonsgegevens uit Slack.

Slack-account koppelen voor medewerkers

Nu de koppeling met Slack is geactiveerd, kunnen alle medewerkers individueel aangeven of zij notificaties in Slack willen ontvangen. Ga hiervoor naar 'Mijn profiel' ,rechtsboven in Simplicate, om dit in te stellen.

Klik op 'Koppel Slack-gebruiker'. Je wordt doorverwezen naar de website van Slack. Log in en geef akkoord voor de koppeling.

Wanneer de koppeling geslaagd is zul je dit als volgt terug zien:

De medewerker ontvangt nu de notificaties van Simplicate in Slack.

Instellen notificaties voor kanalen

Notificaties die voor een groep medewerkers interessant zijn, stuur je eenvoudig door naar het juiste kanaal in Slack. Je doet dit via Instellingen > Account > Notificaties.

De Slack-kanalen staan nu tussen de opties voor "ontvangers". De kanalen zijn te herkennen aan de hashtags voor de naam.

Let op: Enkel 'Public channels' in Slack zijn te selecteren om notificaties naar toe te sturen.

Voorbeelden Slack-integratie

In dit voorbeeld krijgen medewerkers uit #voorbeeldkanaal een notificatie wanneer de relatiebeheerder van een klant wijzigt. Dit ziet er zo uit in Slack:

Een melding voor een individuele gebruiker ziet er zo uit: