Werk je met Jira en wil je koppelen met Simplicate om snel en eenvoudig je uren op Jira-tickets te schrijven? Lees onderstaande instructie dan goed door om te weten hoe het werkt.

Simplicate browserextensie

De Jira koppeling werkt op basis van de Simplicate browser extensie. Heb je deze nog niet? Kijk in het volgende artikel voor de installatie instructies:

Koppeling met Jira leggen

Het leggen van de koppeling met Jira is makkelijk in Simplicate ga je daarvoor eerst naar de Instellingen > Integraties > Jira. Het enige wat je hier doet is klikken op "Activeer Jira integratie"

Om Jira te koppelen aan de extensie open je de extensie en klik je rechtsboven op het Jira icoon. Vervolgens vul je in de extensie je Jira-domein in:

Wanneer je bent ingelogd in deze Jira omgeving in de browser dan zal automatisch de koppeling gelegd zijn. Nu zie je in het tabblad “Uren” in de Extensie ook gelijk een extra veld om een Jira-issue te koppelen:

Registreren van tijd

Bij het registreren van de tijd zal de tijd nu in Simplicate geschreven zijn en ook op het Jira-issue onder de “Worklog/Werklog”.

Daarnaast zie je in het urenblok in Simplicate nu ook een link direct naar het Jira-issue.

Wanneer je tijd registreert via de plug-in in Jira zonder begintijd, dan zal Jira het moment van registreren als registratietijd overnemen.