Jira koppeling

Maak gebruik van de Jira-koppeling via de add-on in je browser en schrijf eenvoudig tijd op Jira-tickets

Kevin van der Geest avatar
Geschreven door Kevin van der Geest
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Werk je met Jira en wil je koppelen met Simplicate om snel en eenvoudig je uren op Jira-tickets te schrijven? Lees onderstaande instructie dan goed door om te weten hoe het werkt.

Simplicate browserextensie

De Jira koppeling werkt op basis van de Simplicate browser extensie. Heb je deze nog niet ingesteld? Kijk in het volgende artikel voor de installatie instructies:

Koppeling met Jira leggen

In Simplicate ga je eerst naar: Instellingen > Integraties > Jira. Het enige wat je hier doet is klikken op "Activeer Jira integratie".

Om Jira te koppelen aan de extensie open je de extensie en klik je rechtsboven op het Jira icoon. Vervolgens vul je in de extensie je Jira-domein in:

Wanneer je bent ingelogd in deze Jira omgeving in de browser, zal automatisch de koppeling gelegd worden. Nu zie je in het tabblad “Uren” in de Extensie ook gelijk een extra veld om een Jira-issue te koppelen:

Registreren van tijd

Bij het registreren van de uren zal de tijd die nu in Simplicate is geschreven, ook op het Jira-issue onder de “Worklog/Werklog” zichtbaar zijn.

Daarnaast zie je in het urenblok in Simplicate nu ook een link direct naar het Jira-issue.

Wanneer je tijd registreert via de plug-in in Jira zonder begintijd, dan zal Jira het moment van registreren als registratietijd overnemen.

Let op: de JIRA koppeling is een eenwegs-integratie. Op het moment dat uren zijn geregistreerd op een JIRA issue via de extensie en deze worden later via de agenda/timesheet gewijzigd, dan wordt dit niet terug gesynchroniseerd naar JIRA.

Issue-nummer tonen op de urenbijlage van de factuur

Het is mogelijk om bij het gebruik van de JIRA-integratie het issue-nummer op de urenbijlage van de factuur te tonen. Je kunt dit eenvoudig aanzetten op een factuursjabloon naar keuze. Dit doe je door het factuursjabloon te openen via de instellingen, vervolgens ga je naar het tabblad 'Vertaling labels' en zet je de optie ‘Voeg Jira issue nummer toe aan de toelichting’ aan onder 'Labels bijlage'.

De urenbijlages van de toekomstige facturen zullen vervolgens voorzien worden van het issue-nummer uit JIRA waarop geschreven is.

Wist je dat...

Als je de detailweergave van een issue in Jira geopend hebt, en je op dat moment de browserextensie opent, het Jira issuenummer automatisch voor je ingevuld wordt in de extensie? Zo kun je supersnel tijd registreren op een Jira-issue.