Aankondigingen
Overstap van Simplicate naar .app en .io domein

Hier lees je alles over de voortgang en de stappen naar de nieuwe domeinen.

Jorrit Vermeulen avatar
Geschreven door Jorrit Vermeulen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In het kort

Elke klant van Simplicate heeft een eigen adres. Dit is bijvoorbeeld: [omgeving].simplicate.nl of .com.

In stappen werken we toe naar een aantal nieuwe domeinen:

1. Alle gebruikers loggen uiteindelijk in via het .app domein, bijvoorbeeld: [omgeving].simplicate.app en niet meer via .nl of .com

2. Het goedkeuren van offertes verloopt via een apart domein: doccloud.link

3. In een later stadium gaan connecties via onze API over naar: [domain].simplicate.io

Voor een soepele overstap wordt de overstap in een aantal fases uitgevoerd.

Waarom deze overstap?

Deze aanpassing behoort tot een reeks aangekondigde verbeteringen om de kans op spammarkering te verkleinen. Daarnaast maakt het onze dienstverlening beter bestand tegen verstoringen doordat verschillende systemen minder invloed op elkaar hebben.

Acties en status

De volgende wijzigingen worden komende tijd doorgevoerd, of zijn reeds doorgevoerd. Klik op de fase voor meer details.

1. Gebruik van nieuwe .app domein voor alle gebruikers

Wat verandert er?

Alle gebruikers loggen uiteindelijk in via [omgeving].simplicate.app

Huidige situatie

Op dit moment is het mogelijk om zowel via .nl, .com en .app in te loggen. Deze twee domeinen zullen op lange termijn worden uitgefaseerd.

Ons advies is om vanaf heden Simplicate via .app te gebruiken.

Vereiste actie en impact

Heb je een snelkoppeling of link in je favorieten naar Simplicate, wijzig dit adres dan naar .app door er rechts op te klikken en te kiezen voor wijzigen / bewerken.

Open Simplicate voortaan via .app.

2. Verzenden van e-mail via @simplicate.app domein

Wat verandert er?

E-mails vanuit de software worden verzonden vanaf @simplicate.app.

Vereiste actie en impact

Van deze wijziging merk je als gebruiker niets, behalve een ander afzenderadres. Heb je een eigen domein ingesteld, dan verandert er sowieso niets.

Ben je applicatie-/systeembeheerder en heb je simplicate.nl / .com opgenomen op de whitelist van je spamfilter, voeg hier simplicate.app aan toe.

Deadline

Maandagavond 15 mei 2023 vindt deze uitrol plaats.

3. Links in e-mails naar .app domein

Wat verandert er?

Links in e-mails verwijzen standaard naar [omgeving].simplicate.app

Vereiste actie en impact

De eerste keer dat je Simplicate opent via [omgeving].simplicate.app moet je opnieuw inloggen. Verder verandert er niets.

Deadline

Maandagavond 15 mei 2023 vindt deze uitrol plaats.

4. Links in add-ons standaard naar .app domein (later)

Wat verandert er?

Links vanuit de Outlook / Gmail / browser extensie verwijzen standaard naar [omgeving].simplicate.app

Huidige situatie

Op dit moment wordt nog verwezen naar [omgeving].simplicate.nl en .com. De software blijft hierop bereikbaar.

Vereiste actie en impact

Hier is momenteel geen actie voor vereist.

Verwachte deadline

Nog niet bekend.

5. Gebruik van nieuwe .io domein voor API-koppelingen (later)

Wat verandert er?

Technische koppelingen (via onze API) gaan over naar: [omgeving].simplicate.io.

Huidige situatie

Op dit moment maak je verbinding via de API op .simplicate.nl of .com. In een later stadium wordt dit .simplicate.io. Op dit moment is het gebruik van .io nog niet mogelijk.

Vereiste actie en impact

Op dit moment is hier nog geen actie voor vereist. Hier volgt later meer informatie over.

Verwachte deadline

Nog niet bekend.

Voorbeeld e-mail voor communicatie intern

Beste collega,

De komende tijd wordt de software van Simplicate overgezet naar een nieuw domein. Hierdoor wijzigt het adres om in te loggen.

Op dit moment log je in via [omgeving].simplicate.nl of .com.

Dit wordt voor iedereen: [omgeving].simplicate.app

Waarschijnlijk heb je een snelkoppeling of link in je favorieten naar Simplicate. Wijzig dit adres van .nl / .com naar .app door er rechts op te klikken en te kiezen voor wijzigen / bewerken.

Je zult eenmaal opnieuw moeten inloggen bij het eerste bezoek. Verder werkt alles hetzelfde.

Er geldt een overgangsperiode, waarop zowel het oude als nieuwe adres gebruikt kan worden. Zodra dit verandert, laten we dit weten.

Meer informatie vind je op: Overstap naar .app en .io domein

Fijne dag!