2FA: instellen tijdsduur inlogsessie

Stel eenvoudig de tijdsduur van de inlogsessie in voor alle gebruikers in je omgeving die 2FA aan hebben staan.

Dorine Jansen avatar
Geschreven door Dorine Jansen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Twee-staps-authenticatie (2FA) is een extra beveiligingslaag voor je Simplicate account. Iedere medewerker kan op zijn/haar profiel 2FA aanzetten.

De medewerkers die dit aan hebben staan, worden na verloop van hun inlogsessie automatisch uitgelogd. De tijdsduur van deze inlogsessie kan via het wachtwoordbeleid in Simplicate worden aangepast naar voorkeur. Zo blijf je de veiligheid van gegevens in Simplicate waarborgen en houd je ook de controle over hoelang medewerkers ingelogd mogen blijven.

Instellen sessieduur 2FA

De sessieduur voor 2FA is in te stellen via de accountinstellingen > wachtwoordbeleid. Bij gebruik van 2FA bepaalt deze instelling wanneer een gebruiker opnieuw moet inloggen. Dit geldt dus voor alle gebruikers die 2FA aan hebben gezet op hun profiel.

Let op: deze sessieduur geldt niet voor medewerkers die inloggen met Google of Microsoft. De 2FA functionaliteiten die Simplicate biedt, gelden enkel als je inlogt met een e-mailadres en wachtwoord. Bij het inloggen via Google of Microsoft gelden de 2FA instellingen die op dat platform zijn ingesteld.

Verschillende opties

Je kunt kiezen uit 5 verschillende opties om de tijdsduur mee te bepalen: minimaal één dag en maximaal 5 dagen. Op de eerste dag wordt, vanaf het moment van inloggen, gerekend met een duur van 9 uur. De dagen erna komt er steeds 24 uur bij.

In onderstaande tabel zie je de duur in uren per optie. Ook zie je de tijdstippen waarop een medewerker automatisch wordt uitgelogd als deze medewerker om 8:30 zou inloggen. Mocht deze medewerker eerder of later inloggen dan zal het tijdstip van uitloggen ook eerder of later zijn. Het tijdstip van uitloggen is dus afhankelijk van het tijdstip waarop een medewerker inlogt en de optie die gekozen is om de duur van de sessie te bepalen.

Voorbeeld: medewerker logt in om 8:30

Optie

Duur (uren)

Tijdstip uitloggen

1 dag

9:00

17:30

2 dagen

33:00

17:30

3 dagen

57:00

17:30

4 dagen

81:00

17:30

5 dagen

105:00

17:30

Als deze medewerker dus op maandag om 8:30 inlogt in Simplicate en 2FA aan heeft staan, zal deze medewerker bij optie '1 dag' dezelfde dag om 17:30 automatisch worden uitgelogd. Bij optie '4 dagen' zal dit op donderdag om 17:30 zijn en bij optie '5 dagen zal dit op vrijdag om 17:30 zijn.

Wanneer de inlogsessie van een medewerker bijna verloopt, zal deze medewerker een melding ontvangen. Zodat het werk in Simplicate tijdig opgeslagen kan worden, of er direct opnieuw ingelogd kan worden.