Om goed van start te gaan met factureren, is het belangrijk om de basis instellingen goed te hebben staan. In dit artikel doorlopen we alle instellingen, met uitleg over de mogelijkheden en gevolgen van keuzes.

Algemene instellingen voor facturering

Ga naar Instellingen > Facturen > Algemene instellingen voor facturering:

Factuur naar afwijkend bedrijf/persoon

Een factuur wordt altijd gestuurd naar de CRM relatie die je hebt geslecteerd bij het Project. Je kunt de factuur echter ook factureren naar een afwijkende debiteur. Wanneer dit voorkomt, zet dan het vinkje hier aan.

Gebruik referentie op factuur

Wanneer je standaard een referentie (bijvoorbeeld een kenmerk of nummer) op een factuur wilt tonen, dan vink je deze optie aan. Per project zul je vervolgens een referentienummer in kunnen vullen die dan standaard op de factuur getoond wordt.

UBL facturen versturen

Vink deze optie aan als je UBL facturen wilt versturen. UBL facturen zijn elektronische facturen die automatisch verwerkt kunnen worden in boekhoudpakketten.

Activeer voorschotfactuur

Het is mogelijk om een voorschot te factureren. Wanneer je hier gebruik van wil maken, dan vink je deze optie aan.

Selecteer daarnaast hier ook de bijbehorende BTW code en omzetgroep die je wilt koppelen aan een voorschotfactuur.

Overige instellingen

Heb je alles goed ingesteld? Klik dan door naar de volgende tabbladen. Per tabblad hebben we alle instellingen uitgeschreven, voorzien van uitleg over de mogelijkheden en gevolgen van keuzes.

Facturatie gegevens per CRM relatie instellen

Voor elke CRM relatie stel je standaard in waar naar toe en op basis van welke voorwaarden een factuur gestuurd moet worden. Dit doe je bij het tabblad facturatie (voorkeurinstellingen voor de facturatie):

Let op:

• De 'Factuur t.a.v.' wordt ook gebruikt bij de e-mail van de factuur. Wanneer je daar bijvoorbeeld Beste 'contactpersoon voornaam' selecteert, dan wordt er hier gekeken welke contactpersoon je hebt geselecteerd.
  • De factuur wordt ook altijd gestuurd naar de contactpersoon van een project (als je gebruik maakt van projecten)
  • Per project kun je een afwijkende betaalconditie instellen (dus afwijken van hetgeen je bij CRM hebt ingesteld)
  • Per conceptfactuur kun je altijd nog afwijken van hetgeen je bij CRM hebt ingesteld