Alle collectiesProjectenNice to know
Collectief diensten sluiten

Wanneer je bent vergeten je diensten op gesloten projecten te sluiten.

Rienk Bouma avatar
Geschreven door Rienk Bouma
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wanneer je bent vergeten om diensten op gesloten projecten te sluiten, kun je door deze projecten te kopiëren alle diensten op dit project sluiten. De gekopieerde projecten en diensten kun je vervolgens eenvoudig collectief verwijderen. Dit kan vooral handig zijn, wanneer je bijvoorbeeld abonnementsdiensten niet hebt beëindigd en je deze abonnementstermijnen uit je facturatie module wilt hebben. In dit artikel leggen we stap voor stap uit, hoe je dit kan doen.

Let wel op: Het gaat dus om alle diensten op het project. Ook de einddatum die is ingevuld op andere diensten, zal worden overschreden met de nieuwe einddatum.

Projecten kopiëren en diensten sluiten

Stap 1:

• Selecteer (collectief) de projecten waar diensten op gesloten moeten worden, via acties > kopiëren:

Stap 2:

• Kies eventueel een einddatum voor het project.

• Dit hoeft niet voor reeds gesloten projecten, deze blijven gesloten. De ingevulde einddatum overschrijft de huidige einddatum.

• Kies een einddatum voor de dienst(en)(de ingevulde einddatum overschrijft de huidige einddatum van alle diensten op het project).

• Geef het nieuwe project een afwijkende naam, bijvoorbeeld ‘Verwijderen’.

• Kopieer het project:

Stap 3:

• Het verwijderen van projecten is een vrij rigoureuze handeling. Zorg er daarom voor:

• Dat je in de zoekbalk zoekt op de projecten met de naam ‘Verwijderen’.

• Ook kun je filteren op de ‘datum aangemaakt’. Je toont dan alleen de projecten die bijvoorbeeld op de dag van vandaag zijn aangemaakt:

• Je kan de projecten vervolgens collectief selecteren, en via acties > verwijderen:

Na deze stappen, heb je de diensten op de gekopieerde projecten gesloten en een einddatum urenregistratie meegegeven. Mocht je nog meer willen weten over het proces van projecten sluiten, en waar je om moet denken wanneer je een project sluit, lees dan het onderstaande artikel eens door: