Projecten kopiëren

Het kopiëren van projecten kan handig zijn wanneer je met periodieke projecten werkt en de projecten voor de nieuwe periode aan wilt maken.

Jim Swarte avatar
Geschreven door Jim Swarte
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In Simplicate kun je bestaande projecten kopiëren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je met periodieke projecten werkt en de projecten voor de nieuwe periode aan wilt maken. In dit artikel leggen we uit hoe je dit doet.

Via Projecten > Projecten selecteren > Acties > Kopiëren kun je bestaande projecten kopiëren. De stappen worden aangegeven in de afbeelding hieronder.

Je hebt daarbij de volgende keuzemogelijkheden:

• Geselecteerde project(en) kun je wel of niet in één keer sluiten

• Je kunt een einddatum op bestaande diensten vullen

• Je kunt de naam van bestaande projecten overnemen

• Je kunt gesloten diensten kopiëren

• Je kunt een begindatum op nieuwe projecten noteren

• Je kunt een begindatum op nieuwe diensten noteren

Onder Instellingen > Projecten > Algemene projectinstellingen kun je aangeven of je gebruik wil maken van projectnummering. Als je hier de instelling Projectnummering: Automatische projectnummers (tellers op bedrijfsprofiel) geselecteerd hebt, worden er bij het kopiëren van projecten automatisch nieuwe projectnummers toegekend.