Alle collecties
Sales
Werken in Sales
Bepaal je dienstverlening en maak je diensten aan in de instellingen
Bepaal je dienstverlening en maak je diensten aan in de instellingen

En laat je salestraject vloeiend verlopen

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Per project bepaal je welke dienstverlening je levert aan de klant. Hiermee bepaal je ook per dienst hoe je dit wilt factureren. Dit kan op drie verschillende manieren in 1 project: 

  • Vaste prijs diensten 

  • Abonnementen 

  • Diensten op basis van nacalculatie

Bepaal per project welke typen diensten van toepassing zijn. Gebruik hiervoor ook per type dienst het hulpartikel. Zie ook onderstaand voorbeeld voor een korte beschrijving van een project met hierin de verschillende typen diensten. 

Voorbeeld 

Een internetbureau gaat een website bouwen voor een klant. Deze website wordt geleverd voor een vaste prijs van € 15.000. Daarnaast neemt de klant hosting af van het bureau, dit is een jaarabonnement van € 40,-. Na oplevering van de website, blijkt er meerwerk aan vast te zitten. Het meerwerk wordt op basis van nacalculatie in rekening gebracht.  

Dienstenoverzicht

Een ander tweetal voorbeelden zie je in onderstaand overzicht. Hier is een voorbeeld geschetst van een projectoverzicht, inclusief diensten, omzetgroepen, urensoorten en kostensoorten. Wanneer je dit schema kunt invullen voor de algehele dienstverlening van jouw organisatie, dan kun je aan de slag met je de inrichting.

Was dit een antwoord op uw vraag?