Wachtwoordbeleid

Beveilig het Simplicate-account van al je gebruikers met sterk wachtwoordbeleid + stel inloggen via Microsoft of Google in

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om jouw Simplicate-account zo goed mogelijk te beveiligen, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van sterk wachtwoordbeleid.

Gebruik maken van sterk wachtwoordbeleid

Met dit beleid:

• Kun je de geldigheidsduur van ieders wachtwoord bepalen, zodat elke gebruiker regelmatig een nieuw wachtwoord dient in te stellen;

• Weet je zeker dat jouw gebruikers gebruik maken van sterke wachtwoorden;

• Krijg je per mail een melding wanneer via een onbekend apparaat is ingelogd op jouw account.

Om gebruik te maken van het sterk wachtwoordbeleid, ga je naar Instellingen - Account - Accountinstellingen - Wachtwoordbeleid. Hier kun je de optie aanvinken en direct bepalen wat de geldigheidsduur dient te zijn.

Op deze pagina vind je ook de optie om de tijdsduur voor je twee-factor authenticatie aan te passen. In het onderstaande artikel vind je hoe je deze tijdsduur aanpast voor alle gebruikers:

Wachtwoord instellen

Vervolgens kun je je wachtwoord instellen. Het wachtwoord dat wordt gekozen, wordt pas geaccepteerd wanneer dit bestaat uit minimaal 10 karakters, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 speciaal teken.

Inloggen via je Google of Microsoft account

Het is ook mogelijk om in te loggen met je Google- of Microsoft-account.

Mocht je bijvoorbeeld de 'Inloggen met Google-functionaliteit' willen gaan gebruiken, dan moet het Google-e-mailadres bij de gebruiker zijn ingesteld om in te kunnen loggen. Ditzelfde geldt voor als je gebruik wil maken van je Microsoftlogin.

Let op: deze functionaliteit staat standaard uit en is te activeren via Instellingen > Accountinstellingen > Wachtwoordbeleid.