Om jouw Simplicate-account zo goed mogelijk te beveiligen, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van sterk wachtwoordbeleid.

Gebruik maken van sterk wachtwoordbeleid

Met dit beleid:

• Kun je de geldigheidsduur van ieders wachtwoord bepalen, zodat elke gebruiker regelmatig een nieuw wachtwoord dient in te stellen;

• Weet je zeker dat jouw gebruikers gebruik maken van sterke wachtwoorden;

• Krijg je per mail een melding wanneer via een onbekend apparaat is ingelogd op jouw account.

Om gebruik te maken van het sterk wachtwoordbeleid, ga je naar Instellingen - Account - Accountinstellingen - Wachtwoordbeleid. Hier kun je de optie aanvinken en direct bepalen wat de geldigheidsduur dient te zijn.

Wachtwoord instellen

Vervolgens kun je je wachtwoord instellen. Het wachtwoord dat wordt gekozen, wordt pas geaccepteerd wanneer dit bestaat uit minimaal 10 karakters, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 speciaal teken.

Inloggen via je Google of Microsoft account

Het is ook mogelijk om in te loggen met je Google- of Microsoft-account.

Mocht je bijvoorbeeld de 'Inloggen met Google-functionaliteit' willen gaan gebruiken, dan moet het Google-e-mailadres bij de gebruiker zijn ingesteld om in te kunnen loggen. Ditzelfde geldt voor als je gebruik wil maken van je Microsoftlogin.

Let op: deze functionaliteit staat standaard uit en is te activeren via Instellingen > Accountinstellingen.