Naar de hoofdinhoud
Wachtwoordbeleid

Beveilig het Simplicate-account van al je gebruikers met sterk wachtwoordbeleid + stel inloggen via Microsoft of Google in

Jorike van Dijken avatar
Geschreven door Jorike van Dijken
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om jouw Simplicate-account zo goed mogelijk te beveiligen, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van sterk wachtwoordbeleid. 

Gebruik maken van sterk wachtwoordbeleid

Met dit beleid: 

  • Kun je de geldigheidsduur van ieders wachtwoord bepalen, zodat elke gebruiker regelmatig een nieuw wachtwoord dient in te stellen; 

  • Weet je zeker dat jouw gebruikers gebruik maken van sterke wachtwoorden;

  • Krijg je per mail een melding wanneer via een onbekend apparaat is ingelogd op jouw account.

Om gebruik te maken van het sterk wachtwoordbeleid, ga je naar Instellingen - Account - Accountinstellingen - Wachtwoordbeleid. Hier kun je de optie aanvinken en direct bepalen wat de geldigheidsduur dient te zijn. De maximale geldigheid van een wachtwoord is 52 weken.

Op deze pagina vind je ook de optie om de tijdsduur van de inlogsessies aan te passen. In het onderstaande artikel vind je hoe je deze tijdsduur aanpast voor alle gebruikers:

Wachtwoord instellen

Vervolgens kun je je wachtwoord instellen. Het wachtwoord dat wordt gekozen, wordt pas geaccepteerd wanneer dit bestaat uit minimaal 10 karakters, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 speciaal teken. 

Inloggen via je Google of Microsoft account

Het is ook mogelijk om in te loggen met je Google- of Microsoft-account.

Mocht je bijvoorbeeld de 'Inloggen met Google-functionaliteit' willen gaan gebruiken, dan moet het Google-e-mailadres bij de gebruiker zijn ingesteld om in te kunnen loggen. Ditzelfde geldt voor als je gebruik wil maken van je Microsoftlogin.

Let op: deze functionaliteit staat standaard uit en is te activeren via Instellingen > Accountinstellingen > Wachtwoordbeleid.

Mocht het zijn dat je na het inloggen met de Microsoftknop de volgende melding krijgt:Dan kan jullie netwerkbeheerder de volgende stappen van Microsoft doorlopen om er voor te zorgen dat je mag inloggen middels deze knop.Je kunt gebruikerstoestemming voor apps als volgt in- of uitschakelen.

  1. Ga in de Microsoft 365-beheercentrum naar de pagina Instellingen > Organisatie-instellingen > Services en selecteer vervolgens Gebruikerstoestemming voor apps.

  2. Selecteer op de pagina Gebruikerstoestemming voor apps de optie om gebruikerstoestemming in of uit te schakelen.

Was dit een antwoord op uw vraag?